28 / 04 / 2024

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 adımda TOKİ konut başvurusu

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 adımda TOKİ konut başvurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde 250 bin konut yapılacağı müjdesi vermesinin ardından milyonlarca kişi TOKİ evlerine sahip olabilmek için başvuru hazırlığına girişti. Peki e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? 10 adımda TOKİ başvurusunu anlattık.



TOKİ bavrusunu kaçıracağım korkusu yaşayanlar ve e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu yapmayı bilmeyenler için başvuru yolunu adım adım anlattık. İşte 10 adımda e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu yapma yolu.

e-Devlet'ten TOKİ sosyal konut başvurusu nasıl yapabilirim?

TOKİ sosyal konut projesine başvurular hızla sürüyor. Milyonlarca kişi TOKİ başvurusu yapabilmek için kolları sıvadı. Bankalar önünde kuyruklar oluştu. Birçok vatandaş da açıklandığı gibi e-Devlet üzerinden başvuru yapmaya yöneldi.

Peki teknoloji ile barışık değilseniz ya da e-Devlete aşinalığınız yoksa TOKİ başvurunuzu nasıl yapacaksınız? İşte 10 adımda 10 adımda TOKİ başvurusu yapma yolu...

Devlet üzerinden TOKİ sosyal konut başvurusu nasıl yapılır? 

TOKİ Sosyal Konut projesine beklendiği gibi yoğun bir ilgi oluştu. Birçok vatandaş e-Devlet başvurusu yapmayı bilmediği için Halkbank ve Ziraat Bankası'nın önünde kuyruklar oluşturdu. TOKİ başvurusu yapmak e-Devlet üzerinde kolaylıkla gerçekleştiriliyor.

10 adımda e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

1. Adım
Şifrenizle e-Devlet portalına girin. Arama boşluğuna Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ya da TOKİ yazın. Sayfaya giriş yaptınız.

2. Adım
Gittiğiniz sayfadan konut başvurusu butonunu seçin. Başvuru bilgilendirme formunu okuduktan sonra devam et butonuna basın.

3- Adım
Açılan sayfanın üst alanında bulunan "yeni başvuru"  butonunu seçin.

4. Adım
Önünüze harf sırasına göre projeler sıralanacak. Başvurmak istediğinis projeyi bulun.  Tekrar devam et diyerek işleminizi sürdürün.

5. Adım
Başvuru yapmak istediğiniz projeyi işaretledikten sonra sıra konut tipi seçimine gelecek. Seçiminizi yaptıktan sonra tekrar devam et diyerek işleminizi sürdürün.

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 adımda TOKİ konut başvurusu


Geri Dön