27 / 04 / 2024

E-Devlet ve Web Tabu Miras Kaydı Sorgulama ekranı açıldı! Miras sahibi olabilirsiniz...

E-Devlet ve Web Tabu Miras Kaydı Sorgulama ekranı açıldı! Miras sahibi olabilirsiniz...

E-Devlet'te beklenen ekran açıldı. Bu ekran üzerinden kontrol edip mirasınız olup olmadığını görebilirsiniz. Aile büyüklerinizden ve akrabalarınızdan miraslar kalabilir. İşte haberin ayrıntıları ve sorgulama ekranının detayları...



E-Devlet platformunda beklenen sorgulama açıldı. Bu ekran aracılığı ile, aile büyüklerinizden ve akrabalarınızdan gelebilecek olası miraslar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Miras sorgulaması yapmak için E-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranızla giriş yaparak kontrol edebilirsiniz.

Miras konusu, birçok kişi tarafından merak konusu olmuş ve bu konuda bilgi almak isteyenler sorgulama ekranından ulaşabilirler. Türkiye'de vatandaşlar, kişisel tapu kayıtlarını ücretsiz olarak sorgulayabilirler. Bu sorgulama işlemi, sadece kendi gayrimenkulleri ile sınırlı değildir; başkalarına ait gayrimenkulleri de kontrol etmek mümkündür.

ahaber.com.tr'de yer alan bilgilere göre; Türkiye'de vatandaşlar, gayrimenkullerini ve tapularını internet üzerinden kolayca sorgulayabilirler. Bu işlem için E-Devlet sistemi veya Web Tabu uygulamasından yaralanabilirsiniz.

TAPU SORGULAMA EKRANI

Bu bağlamda, tapu kayıt sorgulama ekranından işlem öncelikle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlükleri'nin Web Tabu uygulamasına giriş yapılması gerekmektedir. Giriş yapıldıktan sonra, Web Tabu'yu bulabilmek için kuruma bağlı resmi web sitelerinden bakabilirsiniz. Buna göre; Web Tabu uygulamasına giriş yaptıktan sonra, sisteme erişim sağlamalısınız. Sisteme giriş için iki seçenek vardır. Önceden bir şifre oluşturduysanız, T.C. kimlik numaranız ve kendi şifreniz ile giriş sağlayabilirsiniz.

E-Devlet ve Web Tabu Miras Kaydı Sorgulama ekranı açıldı! Miras sahibi olabilirsiniz...

E-DEVLET İLE GİRİŞ

Bu kapsamda ğer daha önce şifre oluşturmadıysanız, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi kullanarak Web Tabu uygulamasına giriş yapıp oradan Web Tabu giriş sayfasına erişim yaptıktan sonra, "Menü" bölümüne girip "Taşınmaz İşlemleri" sekmesinden sorgulama işlemini kolayca uygulayabilirsiniz. Bu süreçyte açılan ekranda, mirasçısı olduğunuz ve sahip olduğunuz veya varsa gayrimenkulleriniz listelenecektir. Bu sayfa üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne ait olan tüm mülkleri detaylı bulabilirsiniz.

MİRAS NEDİR?

Miras, ölen kişinin yakınlarına bıraktığı para, servet veya mal varlığı olarak tanımlanmaktadır. Öte yandan kalıtım yolu ile gelen herhangi bir özellik de miras olarak değerlendirilmektedir.

MİRAS NELERİ KAPSAR?

Miras hukuku, kişinin ölümü ile malvarlığında ortaya çıkan hukuki durumları konu edinir. Bu alanda, terekenin durumu, mirasın intikali, ölüme bağlı tasarruflar, mirasın paylaşımı, muris muvazaası ve mirasın reddi gibi hususları kapsamaktadır.

Tapu sahipleri dikkat! Cezalı duruma düşmemeniz için ay sonuna kadar ödemeniz gerekiyor!

Miras davalarında buna dikkat! Büyük önem taşıyor!

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Artçı mirasçı nedir?


Geri Dön