Kent Haberleri

e-Devlet'ten başvuran destekten yararlanacak! Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul çocuklu ailelere müjde peş peşe zam geldi..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çocuklara sağladığı destek devam ediyor. Bu kapsamda yardımdan e-Devlet'ten başvuran destekten yararlanacak. Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul çocuklu ailelere çok sevinecek...Aralık ayı enflasyon rakamlarının belli olmasından sonra emekli ve memur maaşlarına zam geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere ilişkin yardımları sürüyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının belli olmasından sonra emekli ve memur maaşlarına zam geldi. Yüzde 30 oranında uygulanan zamlar sonrası sosyal destek ödemelerinin de yükselip yükselmeyeceği merak konusu oluyor. 

Aile Bakanlığı'nın çocuklu ailelere ilişkin destekleri devam ediyor. Başvuruların e-Devlet üzerinden de yapıldığı destekler, binlerce vatandaş tarafından araştırılıyor. 2023 yılı maaşlarına zam gelirken bununla birlikte Sosyal ve ekonomik destek hizmeti (SED) ödemesi ve Çocuk Destek Bileşeni ödemesi de yükseldi. İşte, konuya yönelik merak edilen tüm detaylar...

2023 YILI ZAMLI SED ÖDEME MİKTARLARI

Çocuk (Okul öncesi) 2.059,99 TL

Çocuk (İlköğretim) 3.090,00 TL

Çocuk (Ortaöğretim) 3.295,99 TL

Çocuk (Ort. çağında okumayan) 2.059,99 TL

Çocuk (Yükseköğretim) 3.708,00 TL

Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1.648,00 TL

SED YARDIMI NE DEMEK?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte zorlanan ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko-sosyal destek sistemi olarak tanımlanmaktadır.

SED YARDIMI ÖDEMELERİ SÜREKLİ BİR MAAŞ ÖDEMESİ MİDİR?

Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ödemeleri maaş ödemesi değildir. Ailenin ekonomik koşullarınızı iyileştirme ve değiştirme çabalarını desteklemesi, çocuklarının bu süreçte zarar görmeden bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geçici süre ile yapılmaktadır. Daha önce ekonomik destek verilmiş olması kişiye bir hak doğurmaz.

SED YARDIMINDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi ya da yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk sebebiyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları sebebiyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna ya da eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan kişiler.

Olağanüstü bir tabii afet, felaket, hastalık ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Doğal gaz fiyatları ucuzlayacak mı? Vatandaşlara ücretsiz gaz verilebilir mi? Bakan Fatih Dönmez açıkladı!

Audi S3 Sportback'e yeni yıl zammı! Fiyatını duyunca şoke olacaksınız! İşte Audi  S3 Sportback 7 Ocak 2023 fiyat listesi