Kent Haberleri

e-Devlet'ten başvuranın hesabına 1250 TL yatırılacak! Aile Destek parası kasım ayı ödeme tarihi açıklandı!

Aile Destek Programı kapsamında dar gelirli ailelere verilen 850 TL ile 1250 TL arasında değişen destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı.Kasım ayı Aile Destek Programı ödemelerinin tarihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu

Aile Destek Programı kasım ayı ödeme tarihleri açıklandı. Kasım ayı Aile Destek Programı ödemelerinin tarihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Bu gelişmenin ardından söz konusu devlet desteğinden faydalanan dar gelirli vatandaşlar, "2022 Kasım ayı Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak, ne kadar yatacak?" sorularına yanıt aramaya başladı.

 

Peki, 2022 Kasım ayı Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Aile Destek ödemelerine başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte, 2022 Aile Destek Programı ödemeleri son dakika gelişmeleri ve tüm ayrıntılar…

 

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye Aile desteği.. "Bu kapsamda 2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar TL yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır.'' Bu kapsamda Aile Destek Programı Kasım ayı ödemeleri, 8 Kasım 2022 Salı günü hak sahiplerinin hesaplarına yatmaya başladı.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

450 ile 600-lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

18 yaşından küçük olmaması,

Hanesinde memur, noter, kamu işçisi veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi veya kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü ya da tutuklu olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirmeye alınmayacağından bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ LİRA?

Aile destek ödemlerine geçtiğimiz aylarda yeni düzenlemeler yapıldı ve Aile Destek Programı ödemeleri hane başına aylık 850-1250 lira aralığında değişiyor. 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarı hesaplanır. 

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında Kasım sarsıntısı! Hangi ilde ne kadar? İşte Petrol Ofisi 9 Kasım 2022 fiyat listesi...

Küresel konut fiyatlarında gerileme başladı: O ülkede sert düşüş!