Kent Haberleri

e-Devlet'ten başvuru yapanlara PTT'den ödenecek! SED desteği zam farkı hesaplara ne zaman yatacak? 

Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımı ödemeleri e-Devlet'ten başvuru yapanlara PTT'den verilecek. Peki, SED desteği zam farkı hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...Ocak ayı zammı ile yüzde 30 artış gösteren SED yardımı desteğinin zamsız olarak ödenmesinin ardından farkların ne zaman yatacağı merak konusu oldu

SED yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen destek olarak tanımlanıyor. Ocak ayı zammı ile yüzde 30 artış gösteren SED yardımı desteğinin zamsız olarak ödenmesinin ardından farkların ne zaman yatacağı merak konusu oldu.

Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalar yaptı. Peki, SED yardımı zam farkı hesaplara ne zaman yatırılacak? 2023 SED yardımı çocuk desteği parası ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde hayata geçirilen SED yardımı ödemelerine ocak ayı itibarıyla yüzde 30 zam yapıldı. Ancak bu ayki ödemeler zamsız olarak hesaplara aktarıldı. Bu destekten yararlanan vatandaşlar zam farkının hangi tarihte ödeneceğini merak ediyor.

 

SED YARDIMI ZAM FARKI NE ZAMAN YATTI?

SED'in her yıl ocak ve temmuz aylarında güncellendiğine dikkat çeken Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödediğimiz SED miktarlarını memur maaş zammı oranında artırarak hesaplara toplam 434.039.508,44 lira yatırdık. Farkları ise mümkün olan en kısa sürede ödemeyi planlıyoruz" diye belirtti.

OCAK AYI SED YARDIMI HESAPLARA YATTI?

Ocak ayında ailelere yapılacak ödemelerinin zamanında hesplara yatması için SED miktarının 2023 Ocak için belirlenen memur maaş artışı ve enflasyon oranından oluşan yüzde 16,48'lik oranın esas alınarak hesaplanıp ailelere ödendi. Bakan Yanık, ailelere yüzde 13,52'lik fark daha ödeneceğini kaydetti.

e-Devlet'ten başvuru yapanlara PTT'den ödenecek! SED desteği zam farkı hesaplara ne zaman yatacak?

2023 SED YARDIMI KAÇ TL OLDU?

2023 Ocak zammı sonrası SED yardımı ödemeleri şöyle;

- Okul öncesi 2.059,99 TL
- İlköğretim 3.090,00 TL
- Ortaöğretim 3.295,99 TL
- Ort. çağında okumayan 2.059,99 TL
- Yükseköğretim 3.708,00 TL
- Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1.648,00 TL

SED YARDIMI NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko-sosyal destek sistemi olarak tanımlanıyor.

EKONOMİK DESTEK HİZMETİ HER AY MI ÖDENİYOR?

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak hesaplara yatıyor. Geçici ekonomik destek yılda bir, en fazla iki defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılıyor.

SED YARDIMI ÖDEMELERİ SÜREKLİ BİR MAAŞ MIDIR?

Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ödemeleri maaş ödemesi olarak tanımlanmıyor. Ailenin ekonomik şartlarını iyileştirme ve değiştirme çabalarını desteklemesi, çocuklarının bu sürede zarar görmeden bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanması için geçici süre ile yapılmaktadır. Daha önce ekonomik destek verilmiş olması kişiye bir hak doğurmaz.

Aile Bakanlığı 1250 TL'yi her ay hesaplara peş peşe yatırıyor! Aile Destek ödemelerine okkalı ocak zammı gelecek mi?

Orman Genel Müdürlüğü tam 54 ilde personel alıyor! Bu başvuru tarihlerini sakın kaçırmayın! İşte son dakika detayları!

Emekli bayram ikramiyesi 2023! 2023 bayram ikramiyesi ne kadar? Bayram ikramiyesi ne kadar oldu?