Kent Haberleri

e-Devlet'ten başvurun PTT'den hemen alın! Çocuklu anne babalara 650 TL yardım! Devlet destek dağıtıyor!

Aralık ayının gelmesiyle birlikte çocuk desteğinden faydalanan kişiler aralık ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Çoçuklu anne babalara 600 TL yardım!. e-Devlet'ten başvurun PTT'den hemen alın... İhtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına verilen, çocuk parası bu ayla beraber merak konusu oldu

Aile Destek Programı kapsamına dahil olan Çocuk Destek Bileşeni aralık ayı ödemeleri gündemde yerini aldı. İhtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına verilen, çocuk parası bu ayla beraber merak konusu oldu. 

Türkiye Aile Destek Programına 'Çocuk Destek Bileşeni' ismiyle yeni bir destek programını aldı. Bu kapsamda sosyal yardımlardan yararlanan hanelerdeki çocuklar için ilave aylık 350 ile 650 TL aralığında destek sağlanacak. Milyonlarca aileye maddi destek vermeyi hedefleyen Aile Bakanlığı Kasım ayı Çocuk Destek Bileşeni ödemelerini ayın 8'inde hesaplara yatırmaya başlamıstı. Peki, Aralık ayı ödemeleri ne zaman yapılacak? Çocuk Destek Bileşeni ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ NE KADAR SÜRECEK?

Aile Destek Programı'nda 1 sene boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

ÇOCUK PARASI ARALIK AYI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı kapsamına aldıkları Çocuk Bileşeni ödemelerinin kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağını duyurmuştu. Fakat Aralık ayı ödemelerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bakan Yanık, yaptığı açıklama ile her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olacaklarını ifade etti. Aile odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet anlayışıyla politika üretmeye devam ettiklerini vurgulayan Yanık, bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programının mevcut bütçesini 25 milyardan TL'den 40 milyar TL'ye çıkardıklarını hatırlattı.

Aile Destek programının kapsamını genişlettiklerini, yardım programı süresince sosyal yardım alan hanelerde yaşayan çocuklar için de ilave destek vereceklerini söyleyen Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceğiz" diye açıkladı.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNİ KİMLER ALACAK!

Dar gelirli olduğu tespit edilen herkes destekten faydalanabiliyor. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu destekten yararlanabiliyor.

ÇOCUK DESTEK PARASI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Çocuk Destek Bileşeni programından yararlanmak isteyen anne ve babalar, "Aile Destek Programı" başvurularını e-Devlet sitesi üzerinden yapabilecekler. Başvurular e-Devlet'ten yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) veya bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvuru yapabilirler.

ÇOCUK DESTEK PARASI NE KADAR?

Bakan Yanık çocuk sayısına göre ise yapılacak destek ödemeleri için şu bilgileri verdi:

1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 
3 çocuklu ailelere 450 TL, 
4 çocuklu ailelere 550 TL, 
6 ve üzeri sayıda çocuk bulunan ailelere 650 TL ödeme yapacak.

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında kırmızı çizgi belli oldu! Bu rakamı duyan resmen donup kaldı! Hemen siz de bir bakın!

Benzin, motorin ve LPG'de Aralık şoku! Zam ve indirim... Opet, PO, Shell, Total 2 Aralık 2022 fiyat listesi