Kent Haberleri

e-Devletten hemen başvurun PTT'den 650 TL'lik çocuk desteğini alın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşların çocuklarına destek vermeye başladı. Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk yardımı ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hesaplarına yatırılacağı açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya dair yaptığı yazılı açıklamasında, devamlı olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını belirtti

Aile destek ödemelerinin kasım ayıyla birlikte hesaplar yatırılacağı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya dair yaptığı yazılı açıklamasında, devamlı olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını belirtti.

Aile odaklı sosyal yardım ile sosyal hizmet kapsamında politika üretmeyi devam ettirdiklerini kaydeden Yanık, bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programının mevcut bütçesini 25 milyar liradan 40 milyar liraya yükselttiklerini hatırlattı.

Program kapsamını genişlettiklerini ve destek programı süresince sosyal destekten faydalanan ailelerin çocukları için de ilave destek sağlayacaklarını söyleyen Yanık, işte şu açıklamaları yaptı...

ÇOCUK PARASI KASIMDA HESAPLARA YATACAK!

Yapılacak ödemelerin çocuk sayısına göre değiştiğini aktaran Bakan Yanık Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile ailelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceklerini söyledi. Çoçuk sayısına göre verilecek desteğe ilişkin ise şunları kaydetti "1-2 çocuklu hanelere 350 lira, üç çocuklu hanelere 450 lira, dört çocuklu hanelere 550 lira, beş ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacağız "

Sosyal yardımdan yararlanan ailelere verilecek çocuk başına destekle hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçladıklarını ifade eden Bakan Yanık "Türkiye Aile Destek Programımız kapsamında hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" diye ekledi.

Bakan Yanık, sosyal refahın paylaşımını göz önünde bulunduran bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım programlarıyla, kaynakların tüm toplum kesimlerinin faydasına olacak şekilde dağıtılmasını her dönemde öncelediklerini ve bu çerçevede çalıştıklarına dikkat çekti.

ÇOCUK YARDIMI PARASI BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI!

Türkiye Aile Destek Programı başvuru koşulları; Ailedeki kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 liranın altında olması gerekiyor.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Çocuk destek bileşeni yardımı başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ya da e-Devlet aracılığıyla yapılıyor.

12 ay boyunca 1.250 lira alacaksınız! Hesaplara peş peşe yatıyor! Aile Destek Programı 3 Kasım 2022

EYT'de sona yaklaşıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen tarih verdi! EYT ne zaman çıkacak? 

Ziraat Bankası resmen açıkladı! Cüzdanında Ziraat kartı olup da bunu yapana hemen verilecek! Sakın kaçırmayın!