17 / 05 / 2024

E-devlet'ten TOKi Mayıs projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! Mayıs 2024 adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

E-devlet'ten TOKi Mayıs projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! Mayıs 2024 adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Dar gelirli vatandaşlar TOKİ'nin Mayıs 2024 projelerine nasıl başvuru yapacağı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?



Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut projeleri inşa ederek dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inşa edeceği yeni projeleri de resmi web sitesi üzerinde arka arkaya duyuruyor.

Ülkemizin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşlar hem düşük taksitler ve hem de düşük peşinatlarla ev sahibi olurken, TOKİ'nin yeni projelerine nasıl başvuru yapılacağı da pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

Peki e-Devlet üzerinden  TOKİ  başvurusu nasıl yapılır? E-devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl ve nereden yapılır? TOKİ'nin farklı konut tipleri için e-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteyenlerin şu adımları izlemesi gerekli;

Hayata geçirdiği yeni konut projeleriyle dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projelerine başvuru yapmak isteyenler bu başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. 

E-devlet ten TOKi Mayıs projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! Mayıs 2024 adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?


E-DEVLET'TEN ADIM ADIM TOKİ BAŞVURUSU

E-devlet üzerinden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projelerine başvurmak isteyen vatandaşların yapması gerekenler şu şekilde:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılacak olan Mayıs 2024 projelerine başvurmak için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra karşınıza çıkan arama bölümünden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girmeniz gerekli. Akabinde konut başvurusu seçimleri de yapılır ve açılmış olan sayfada başvuru bilgilendirme formu dikkatli bir şekilde okunarak, devam et butonuna tıklanır.

Daha sonra açılmış olan sayfada eğer var ise yapılmış olan mevcut başvurular karşınıza çıkacak. Yeni konut başvurusu yapabilmek için de sağ üst bölümde yer alan Yeni Başvuru seçeneğine tıklayıp ve başvuru aşamasına geçmeniz gerekir.

E-devlet ten TOKi Mayıs projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! Mayıs 2024 adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Yapılan başvuruların ilk adımında tercih edilmiş olan sosyal konut projelerinden, başvuru yapılmak istenen projenin seçimi yapılır ve sayfanın alt bölümünde bulunan `Devam et` butonuna tıklanır. Akabinde proje seçimi yapılır. Bundan sonraki adım da konut tipi seçimi olur. Burada da konut tipi seçilerek yapılan işleme devam ettirilir.

TOKİ başvurularının 3. adımında `Bilgilendirme ve Onay` sayfası karşınıza çıkıyor. Buradaki tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde kontrol edip  bilgilendirme metnini dikkatli bir şekilde okuduktan sonra alt kısımda bulunan `Yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum...` biçiminde devam eden alan işaretlenir ve ardından da bir sonraki aşamaya geçmeniz gerekli.

4. aşama ise projeler için `Başvuru Formu. Karşınıza çıkan bu ekranda kişisel bilgilerin başvurunun geçerli olması için eksiksiz ve hatasız olarak doldurulması gerekli. Yapılacak olan başvurular için 5. aşamada da doldurulmuş olan formun ön izlemesi başvuru yapmış olan kullanıcıya gösterilir. Eğer formda paylaşılmış olan verilerde eksik veya hatalı bilgi varsa, önceki sayfaya dönülerek gerekli düzeltilmelerin yapılması gerekir. 

Eğer tüm bu bilgiler eksiksiz ve doğruysa sayfanın alt kısmında önce `Başvuru Kategorisi` daha sonra da `Devam et` butonu seçilir. Son aşama artık başvuruların onaylanmış olduğu sayfa. Girilen tüm bilgiler son bir kez daha kontrol edilir. Bilgilerin kontrol edilmesinden sonra alt bölümde başvurunun başarıyla sonuçlanması için gerekli ödeme hakkında bilgi kutucuğu bulunur, bu işlem de tamamlanır ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mayıs 2024 başvurusu gerçekleştirilmiş olur.

 

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

İş Bankası Mayıs 2024 emekli promosyon ne kadar? Emekli promosyonuna yeni zam geldi mi? Son dakika promosyon rakamları!

Asgari ücret Temmuz 2024 zammı için yeni kulis bilgisi sızdı! Ünlü ekonomist hem artış yapılacak dedi hem de tarih verdi


Geri Dön