Kripto Paralar

E-ihracatta ve uluslararası ticarette kripto para ile ödeme giderek yaygınlaşıyor!

Düşük maliyeti, hızı ve güvenli olması nedeniyle uluslararası ticarette ve e-ihracatta kripto para ile ödemelere olan ilgi her geçen gün artıyor. Geçen yıl kripto para ile ödemeler yüzde 74 oranında artarken, gelecek dönemde kripto para ile ödemenin daha popüler hale gelmesi bekleniyor.Kripto paralar özellikle e-ticaret ve e-ihracat sektöründe hızlı ve güvenli bir ödeme seçeneği sunuyor

Son yıllarda kripto paraların yıldızı parlarken, ödeme yöntemi olarak da giderek yaygınlaştığı gözleniyor. Kripto paralar özellikle e-ticaret ve e-ihracat sektöründe hızlı ve güvenli bir ödeme seçeneği sunuyor.

Geçen yıl kripto para ile yapılan ödemelerin yüzde 74 oranında artış gösterdiğini söyleyen ShipEntegra CEO’su Ali Ceylan, e-ihracat sektöründe de belirgin bir artış olduğunu ifade etti.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, kripto para ile ödemelerin lojistik sektörüne önemli yenilikler getirdiği belirtiliyor. ShipEntegra CEO’su Ali Ceylan, bu yenilikler arasında hızlı ve kolay ödemelerin sağlanmasının yanı sıra merkezi olmayan işlemlerin gerçekleştirilmesinin güvenli ve şeffaf işlemlerin yapılmasını sağladığını ifade etti.

İŞLEM MALİYETLERİ DÜŞÜK

Ayrıca bu işlemlerin maliyetlerinin düşük olması, akıllı sözleşmelerin kullanımı ve gelişmiş izlenebilirliğin de kripto para ile ödemelere ilgiyi artırdığını kaydeden Ceylan, özellikle ülkeler arası lojistik sistemlerinin karmaşık işlemler gerektirebildiğine işaret ederek, “Sözkonusu bu işlemlerin yüksek güvenlikle gerçekleştirilebilmesi açısından kripto para ile ödeme, e-ihracatçılar için tercih edilen bir yöntem haline geldi. Aynı zamanda kripto para ödeme yöntemi, lojistik şirketlerinin ödeme süreçlerini hızlandırıyor ve müşteri tabanını genişletmelerine yardımcı oluyor” diye konuştu.

GİDEREK DAHA DA YAYGINLAŞACAK

Ceylan, önümüzdeki süreçte kripto ödeme yönteminin giderek yaygınlaşacağını belirtirken, dijitalleşme ve teknolojik ilerlemelerin hız kazandığı bir dünyada, kripto para ödemelerinin lojistik işlemlerde daha da yaygınlaşması ve kabul görmesinin büyük olası olduğunu ifade etti.

 ‘Güvenli, hızlı ve maliyet etkin bir ödeme yöntemi’ olarak kripto paraların, lojistik sektöründe daha fazla tercih edileceğini öngören Ali Ceylan, ayrıca merkezi olmayan yapıları sayesinde, sınırlar ötesi ticarette ve uluslararası işlemlerde kripto paraların kullanımının artmasının beklendiğini dile getirdi.

 Gelecek dönemde kripto para ödemelerinin lojistik sektöründe daha yaygın olarak kullanılacağını öngören Ceylan, buna örnek olarak yapılan bazı araştırmaları verdi. 2022 yılında kripto para ile yapılan işlemlerin bir önceki yıla göre yüzde 74'lük bir arttığını kaydeden Ceylan, bu artışın, kripto para ödemelerinin yaygınlaşması ve kullanımının hızla artması anlamına geldiğini söyledi. Ceylan, kripto para birimlerinin popülerliğinin artmasıyla birlikte lojistik sektöründe kripto para ile yapılan ödemelerin daha da yaygınlaşmasının beklendiğini kaydetti.