Ekonomi

EBRD’den Rönesans’a 75 milyon euro finansman

Sağlık sektörünü desteklemeyi amaçlayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)Rönesans Sağlık Yatırım AŞ'ye 75 milyon euro kredi kaynağı sağlayacak. Söz konusu finansman uzun vadeli olacak ve şirketin yatırım harcamalarının finansmanı ile genel kurumsal amaçlar için kullanılacak

Rönesans Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 75 milyon euro kayak sağladığını bildirdi.

Söz konusu finansman uzun vadeli olacak ve şirketin yatırım harcamalarının finansmanı ile genel kurumsal amaçlar için kullanılacak.

Rönesans Holding ile EBRD arasında imzalanan anlaşma töreninde konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, EBRD ile yapılan uzun soluklu bu anlaşmayla iş birliklerini güçlendirdiklerini söyledi.

Rönesans olarak, Türkiye’de sosyal donatı yatırımlarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Kayaalp, EBRD tarafından sağlanan bu desteğin, aynı zamanda şirkete duyulan güvenin göstergesi olduğunun altını çizdi.
Kayaalp, Rönesans Holding’in 30 ülkedeki faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, buralardaki şirketleriyle gerçekleştirdikleri yatırım ve satın almaların, sağlık sektörünün haricinde, enerji ve endüstriyel tesislerde de sürdüğünü vurguladı.

Rönesans’ın, insana değer katarak, sürdürülebilir bir gelecek hedeflediğinin altını çizen Kayaalp, “Toplumsal kalkınmayı ve yeşil, düşük karbonlu yatırımları destekleyen bu ve benzeri finansmanlar, sürdürülebilirliğe daha çok odaklanmamıza imkan tanıyor” diye konuştu.

 

"ÇALIŞMALARIMIZI GENİŞLETECEĞİZ"

Holdingin enerji, sanayi ve sağlık başta olmak üzere yatırımlarında son derece gelişmiş ve verimli teknolojiler kullandığını dile getiren Kayaalp, bu sayede karbon salımını sıfırda tutmayı hedeflediklerini söyledi.

Kayaalp konuşmasında, EBRD ile yaptıkları iş birliğine de değinerek, söz konusu projenin en önemli amaçlarından birinin cinsiyet eşitsizliği ile mücadele, taciz ve şiddet konusunda yapılacak çalışmalar olduğunu belirtti.

Kayaalp şöyle devam etti:

“Daha önce de yaptığımız pilot çalışmalarla Rönesans'ın insan kaynakları süreçlerini, politika ve prosedürlerini sözleşmeli pozisyonlar da dahil olacak şekilde kapsamlı biçimde güçlendirerek sağlık sektöründe kadınlar ve erkekler için eşit fırsatların teşvik edilmesini sağladık. Şimdi, çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz.”

EBRD Türkiye Yönetici Direktörü Arvid Tuerkner ise ortaklık geçmişleri bulunan Rönesans ile yeni bir projede birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Tuerkner projenin hastane altyapı yatırımlarını güçlendireceğini ve Rönesans Sağlık Yatırım'ın finansal dayanıklılığı ile sürdürülebilirlik performansını da artıracağını sözlerine ekledi.

Rönesans Estetik İnşaat Dekorasyon Otomotiv Turizm İç Ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!