29 / 06 / 2024

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'dan İzmir Büyükşehir'e çağrı: Arsa bulmakta zorluk çekiyoruz!

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'dan İzmir Büyükşehir'e çağrı: Arsa bulmakta zorluk çekiyoruz!

EBSO Haziran ayı olağan meclis oturumunda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar İzmir Büyükşehir'e çağrı yaparak, arsa bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.



Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın merakla beklenen Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın katılım sağladığı söz konusu toplantıya ayrıca  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı. Ege'desonsöz'den Oktay Güçtekin imzalı habere göre İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen oturuma İbrahim Gökçüoğlu başkanlık yaptı.


ÇOK ÖNEMLİ AVANTAJLARIMIZ VAR 

Sözlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a işbirliği çağrısı yaparak başlayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar her kurumun tek tek çalışması yerine belediye çatısı altında ortak akılla çalışılmasını önemli bulduğunu söyledi. Ender Yorgancılar açıklamasında: İzmir’de organize sanayi bölgesi platformunu oluşturarak geçmiş dönem büyükşehir belediye başkanı ile çok önemli projelere imza attık. Siz de arzu ederseniz bu projelerin devamını takip edebilmek açınızdan organize sanayi bölgesi platformunun sizin uygun göreceğiniz süreçte toplanmasının yararlı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar dan İzmir Büyükşehir e çağrı: Arsa bulmakta zorluk çekiyoruz!

OSB ALANLARININ ARTIRILMASINI BİRLİKTE DEĞERLENDİRELİM 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada planlı kalkınmanın önemine de değinen Ender Yorgancılar, “Planlı kalkınma önemli. Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak 21 organize sanayi bölgesi kurmuş bir odayız. İzmir özelinde 17 organize sanayi bölgesinin 14 tanesinin kurucu ortağıyız. Türkiye'de ilk olarak Atık organize sanayi bölgesi için yer arayışımız devam ediyor. İzmir'de şahıs arazileri ve SİT arazilerinin fazla olmasından kaynaklı arsa bulmakta zorluk çekiyoruz. Burada en büyük destekçimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu konuda isterseniz ilk siz değerlendirmenizi yapın sonra bizlerde katkı sağlayarak organize sanayi bölgesi alanlarının artırılmasını birlikte değerlendirelim” dedi.

MEYVELERİNİ ALMAMIZ 15 SENE

Açıklamasında mavi yakalı personel bulmakta zorluk çektiklerini dile getiren Ender Yorgancılar, “Herkesin bir karnesi var öğrencilerin olduğu gibi. Bizimde Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak karnemiz var. Senelerce 21 tane OSB kurmuş, bugün İzmir ihracatı ithalatından fazla olan bir şehir konumuna gelmiş. Kayıt dışının ne az olduğu şehir konumunda. Demek ki İzmir'e ne verirseniz karşılığını veriyor. Bizlerinde sizlerden istediği yalnızca arsa ve yer tahsisi. Bunu karşılığında yatırımcılarımızın burada işini geliştireceğine canı gönülden inanıyorum. Biz organize sanayi bölgesi kuruyoruz, fakat hepimizin şikayet ettiği ortak bir konu da var, yeteri seviyede mavi yakalı çalışan bulamıyoruz. Aslında baktığınız zaman işsizliğin değil mesleksizliğin olduğunu görüyoruz. Meslek ile ilgili bir çalışma yok. Bunun sebebi eğitim sistemi. Sistemin yeni baştan düzenlemesi gereken eğitim 5.0'a ulaşılması gereken, bugün dünyanın ihtiyacı olan sisteme gelebilmemiz için hangi yolu izlememiz ne gibi değişiklikler yapmamız gerekli ve bunların en az 15 yıl sonra faydasını almaya başlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

 

Tebernüş Kireçci baştan uyardı! Kiraya yüzde 25 sınırlaması bitiyor! Asıl sorun bundan sonra başlayacak! 

Konut fiyatlarını düşürmek için 100 milyon dolarlık program geliyor!

Asgari ücrete yüzde 15 zam: Kulis rakamlarına göre Temmuz'da asgari ücret 19 bin 552 TL olacak!


Geri Dön