Kent Haberleri

Ebubekir Gizligider Nevşehir yatırımlarını anlattı!

Milletvekili Ebubekir Gizligider, “Ulaştırma ve haberleşmede 243 milyon TL, eğitimde 149 milyon TL, sağlıkta 127 milyon TL, adalette 19 milyon TL, orman ve su işleri alanında 90 milyon TL yatırım yapıldı" dedi


AK Parti Nevşehir İl Başkanlığının aylık düzenlediği basın toplantısında konuşan Milletvekili Ebubekir Gizligider, “Ulaştırma ve haberleşmede 243 milyon TL, eğitimde 149 milyon TL, sağlıkta 127 milyon TL, adalette 19 milyon TL, orman ve su işleri alanında 90 milyon TL, enerji ve tabii kaynaklarda 80,6 milyon TL, 


çevre ve şehircilikte 20 milyon TL, TOKİ’de 476 milyon TL, İlbank vasıtasıyla aktarılan rakam 623 milyon TL, gıda, tarım ve hayvancılıkta 566 milyon TL, aile ve sosyal politikalar kapsamında 200 milyon TL, gençlik ve spor kapsamında 71 milyon TL, 


kültür ve turizm kapsamında 81,2 milyon TL, vakıflar kapsamında 4,5 milyon TL, bilim, sanayi ve teknoloji kapsamında 2 milyon TL, KOSGEB kapsamında 16 milyon TL, KÖYDES 36 milyon TL kalkınma ajansı vasıtasıyla 12 milyon TL, üniversitemize 171 milyon TL harcadık” diye konuştu.

Gizligider, Nevşehir’in il oluşundan bu yana AK Parti dönemine kadar ki süreci bir yana koyalım 12 yıllık süreci bir yana koyalım, kat be kat geçmişiz dedi.


Nevşehir’e yapılan yatırımları slayt eşliğinde anlatan Gizligider, Özel İdare Genel Sekreterliği vasıtasıyla yapılan hizmetleri de anlattı. İl Özel idaresinin köylere kanalizasyon yapım ve bakımı, asfalt, kumlama bakım onarım, kar ile mücadele, içme suyu şebeke değişim ve onarımı, bina güçlendirme ve okul bakım onarımları gibi hizmetlerde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Gizligider,  2011-2014 yılları arasında gerçekleştirilen hizmetlerde toplam 134 milyon 349 bin 115 TL harcandı dedi.




Gizligider şöyle devam etti: “İl özel idaresinin daha hızlı aktif ve aynı anda pek çok noktada hizmet vermesi amacıyla hizmet araçlarının yenilenmesi için araç parkına 2011-2014 yılları arasında 4 milyon 98 bin 86.12 TL harcama yapılarak; 3 adet pikap, 1 adet Midibüs, 1 adet otobüs, 5 adet silindir, yol çizgi makinesi, 2 adet greyder, 4 adet damperli kamyon, asfalt relaytankı, 1 adet Minibüs, 2 adet kar temizleme makinesi, paletli dozer ve 2 adet tam donanımlı acil yardım ambulansı olmak 24 adet araç alındı.  Hizmete açtığımız Avanos-Öz konak-Topaklı yolumuzun maliyeti 6 milyon TL olup Kültür ve Turizm Bakanlığından tarafımızdan aktartılan ödenekle tamamlanarak hizmete açıldı.


Avanos-Ürgüp yolu özel idare imkânları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 4 milyon 500 bin TL bedelle ulaşıma açıldı. Ürgüp-Ayvalı-Bahçeli köprü ve bağlantı yolu yapımı ihalesi yapılmış olup. Bölgenin Elli yıllık hayali (3.000.000 TL ödenek ile) yapımına başlanıyor.”




Spor Yatırımları


Spor yatırımlarına da değinen Gizligider: “Gençlerimize öğrenimlerinde ve barınmalarında daha sağlıklı, fiziki şartları modern yurt binası yapımı için 500 kişilik yapımına başladığımız yurt binamıza ilave olarak 500 kişilik yeni bir yurt binası yapımının ihalesi yapılmış olup yapımına önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Her iki yurdumuzun maliyeti 33 milyon TL’dir. Bu yurtlara ilave olarak merkezde 1962 yatak kapasiteli yurt kiralanmıştır. Nevşehir genelinde 4 bin yurt kapasitesi ile 15 bin 253 öğrenci kapasitesine ulaşmış bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerimizin %26’sının devlet yurtlarında barınması sağlanmış olacaktır.



Mevcut spor kompleksi yeniden yapılandırılarak yüzme havuzu, modern gençlik merkezi, futbol sahası, acık voleybol –basketbol sahaları, tenis kortları, yürüyüş parkuru ve dinlenme alanlarını bulunduğu yeni proje uygulanmaya başlanmış olup yarı olimpik 500 kişilik yüzme havuzu 4 milyon 269 bin 240 TL maliyetle devam etmektedir. Çok amaçlı modern gençlik merkezi 2 milyon 480bin 200 TL maliyeti olup yapımı tamamlanarak gençlerimizin hizmete sunulmuştur. Hacıbektaş ilçesine uluslararası standartlara uygun sentetik yüzeyli çim futbol sahası ve tribün 788bin 860 TL maliyetle yapımı tamamlanmış ve hizmete sunulmuştur. Kozaklı ilçesi Kapalı spor salonu 857 bin TL maliyetle yapımı tamamlanmış ve Kozaklı’lı hemşerilerimizin hizmetine açılmıştır. Acıgöl ilçesi kapalı spor salonu 250 kişi kapasiteli olup 1 milyon 450 bin TL maliyetle tamamlanarak Acıgöl’lü hemşerilerimizin hizmetine açılmaya hazır hale getirilmiştir.



Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde devam eden yatırım, bakım ve onarımlar için ilçelerimize 5 milyon 729 bin 846 TL İl Geneli 19 milyon 353 bin 486 TL kaynak kullanılmaya devam etmekte, tesislerin moderninize edebilerek ve tamamlanarak hizmete sunulma çalışmaları devam etmektedir. Devam eden projelerin dışında ise toplam 14milyon 916 bin 600 TL kaynak aktarımı ile de ilimiz Gençlik ve Spor hizmetlerinin verilebilirlik kalitesi artırılmaya çalışılmaktadır. 


Ayrıca merkez de içerisinde basketbol, voleybol, antrenman salonları bulunan, ferdi sporlarda 6 tane bağımsız antrenman salonu soyunma odaları ile kafeteryanın bulunacağı sporcu fabrikası adı verdiğimiz yaklaşık maliyeti 5 milyon TL olan tesislerimizin ihalesi ve yer teslimi yapılmış olup yapımına 2015 yılı ilk çeyreğinde başlanılması planlanmaktadır. Gençlik Spor Bakanlığımızın 2013 ve 2014 yılları yatırım bedeli 52 milyon 916 bin 600 TL’yi bulmuştur” diye konuştu.





Enerji Yatırımları


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı aracılığı ile yapılan hizmetleri de anlatan Gizligider, “Bölgemizde meydana gelen don olayı nedeniyle çiftçilerimizin TEDAŞ borçlarının mahkemelik ve icralık olanları dâhil bir yıl ertelenmesi sağlandı. Medaş yetkilileri, Enerji Bakanımız ve Tarım Bakanımızın da katılımlarıyla çiftçilerimizin birinci sorunu olan sorunlar ele alınmış ve Medaş tarafından zorunlu koşulan A tipi hermetik trafo kullanma mecburiyetine son verilmiştir. 2011 ve 2012 yıllarında 6111 sayılı kanun kapsamında TEDAŞ’a olan borçlar faizleri silinerek 5 eşit taksitte 5 yıla bölünmüştür. Yine 2014 yılında torba kanunla birlikte tekrar yapılandırmaya girmemiş yapılandırması bozulmuş çiftçilerimize tekrar yapılandırma hakkı faizsiz olarak sağlanmıştır. Her iki yapılandırmada da TEDAŞ yetkilileri ve bakanlıkla yapılan görüşmeler de davalık ve icralık olmuş vatandaşlarımızın mahkeme ve avukatlık ücretleri hesaplaması ana para üzerinden yapılması sağlanarak mahkeme ve avukatlık ücretlerinde indirim sağlanmıştır” şeklinde konuştu.



Muşkara Haber