Kent Haberleri

Ebubekir Şahin kimdir?

Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Şahin kimdir? Ebubekir Şahin kaç yaşında? Ebubekir Şahin daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte ayrıntılar... 1974 yılında Rize Çayeli’nde dünyaya gelen Şahin, ilköğrenimini Rize'de, lise eğitimini ise Sakarya'da tamamladı

bubekir Şahin, Türk siyasetçi ve iletişim uzmanı olarak bilinir. 1974 yılında Rize Çayeli’nde dünyaya gelen Şahin, ilköğrenimini Rize'de, lise eğitimini ise Sakarya'da tamamladı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden 1995 yılında mezun olan Şahin, Gazetecilik Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı.

Şahin, yöneticilik kariyerine İçişleri Bakanlığı'nda başladı ve ardından TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK ve Başbakanlık gibi birçok kurumda görev aldı. Ayrıca, Anadolu Ajansı'nda Genel Müdür Yardımcısı olarak da görev yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yapan Şahin, Ekim 2017'de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliği'ne seçildi ve Ocak 2019'da Üst Kurul Başkanı olarak atandı.

12 Haziran 2020 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısı'nda Türkiye Halk Bankası AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen Şahin, bu görevi halen sürdürmektedir. Kendisi, başarılı kariyeri ve sektörel deneyimleri ile tanınan önemli bir isimdir.

EBUBEKİR ŞAHİN KAÇ YAŞINDA?

Ebubekir Şahin, 2023 yılı itibariyle 49 yaşındadır. Doğum tarihi 1974 olarak belirtilmektedir.

EBUBEKİR ŞAHİN DAHA ÖNCE HANGİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTUR?

Ebubekir Şahin, İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK ve Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yapmıştır. Ayrıca Anadolu Ajansı'nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yapmıştır. Ekim 2017'de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçilen Şahin, Ocak 2019'da Üst Kurul Başkanı olarak atanmıştır. Haziran 2020 tarihli genel kurul toplantısında Türkiye Halk Bankası AŞ Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

EBUBEKİR ŞAHİN NERELİ?

Ebubekir Şahin'in doğum yeri Rize Çayeli olarak bilinmektedir.

Maksut Serim kimdir?
Mesut Karakaş kimdir?
Meltem Taylan Aydın kimdir?
Mevlüt Uysal kimdir? 
Şeref Aksaç kimdir?
Osman Arslan kimdir?
Recep Süleyman Özdil kimdir?