28 / 04 / 2024

ECE'den, AnkaMALL ve Crowne Plaza'ya 525 milyon dolarlık teklif!

ECE'den, AnkaMALL ve Crowne Plaza'ya 525 milyon dolarlık teklif!

Uluslararası gayrimenkul şirketlerinin Türkiye'ye ilgisi yeniden arttı. ECE Türkiye'nin AnkaMALL ve Crowne Plaza'ya 525 milyon dolarlık teklifi yabancı ilgisinin bir göstergesi



Küresel krizle birlikte uluslararası piyasalardaki varlıklarını donduran yabancı gayrimenkul şirketleri Türk pazarına yeniden ilgi göstermeye başladı. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 10 alışveriş merkezi bulunan Almanya merkezli ECE Türkiye de, Ankara'da 1050 gıda toptancısının bir araya gelerek kurduğu Yeni Gimat Grubu'nun sahibi olduğu Anka- MALL ve Crowne Plaza otelleri için 525 milyon dolar teklif etti. Torunlar Gayrimenkul şirketinin de yüzde 14 ile ortak olduğu satın alma ile ilgili olarak Torunlar Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 'AnkaMALL ve Crowne Plaza yatırımları tek bir arazi içinde bulunuyor. Bizim de ortaklığımızın olduğu bir yapı. ECE Türkiye grubundan gelen bu teklif yabancı sermayenin Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlandığını göstermek açısından önem taşıyor. Krizle birlikte yabancı yatırımcılar Türkiye'deki alımlarını durdurmuşlardı. şžimdi ise bu ilgi yeniden canlandı. Özellikle de rakamın 525 milyon dolar gibi ciddi bir miktar olması açısından da bu yatırım önem taşıyor. Bu daha ilk teklif. Alman grup bu teklifin de üzerine çıkabilir' diye konuştu.

3 yıldan beri işlem yoktu

Jones Lang LaSalle Sermaye Piyasaları Direktörü Kıvanç Erman ise üç yıldır AVM'lerde hiç işlem olmadığını söyleyerek yabancıların ilgisinin bu sene başından yeniden arttığını belirtti.
Sabah


Geri Dön