Genel

Eco Luxury, Nemrut Dağı'nda eko tesis yapacak!

Arkeolojik alanlarda ya da SİT alanlarında çevreye zarar vermeyen ve beton bina olmayan konaklama tesisleri kurmak amacıyla Türkiye’ye gelen İtalya merkezli Eco Luxury şirketi temsilcileri, Turizm Bakanlığı ile görüşmelerde bul

Dünya üzerinde 147 otelde faaliyet gösterdiklerini belirten Eco Luxury’nin sahibi Enrico Ducrot, Türkiye’de Nemrut Dağı, Van başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile deniz kenarlarına sistemi götüreceklerini söyledi. Eco Luxury sistemine Türkiye'den ilk bavuran Alaçatı'daki La Capria Oteli oldu.

50 BİN DOLARA EKO TURİZME DÖNÜŞÜM

Ducrot, mevcut otellerin de yatırımlarla ekolojik otele dönüştürülebileceğini belirtti. Bir oteli ekolojik sisteme çevirmek için 2 milyon dolardan başlayan bir yatırım gerektiğini anlatan Enrico Ducrot, mevcut evlerde yapılacak tek bir odanın 50-60 bin dolara ekolojik sisteme geçirildiğini dile getirdi. Ducrot, bu harcamanın karbon salınımının azaltılması ve kullanılan materyalin doğayla uyumlu olması için yapılmak zorunda olunduğunu söyledi.

Eco Luxury’nin dünyada doğayı ve kültürel kimliği koruyan tedarikçilerle çalışmayı amaçlayan bir sistemolduğunu kaydeden Ducrot, “Türkiye’nin dağlarında, kıyılarında, tabiatın içinde birçok güzellikleri var. Buraları turizme kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Eco Luxury'nin Türkiye'deki temsilciliğini üstlenen La Capria Otel’in sahibi Mete Nisari ve Alexandra La Capria ise önümüzdeki dönemde Turizm Bakanlığı ile görüşerek sistemin Türkiye'de nerelere uygulanabileceğini danışacaklarını ifade etti.
GAZETE HABERTURK/ÜNSAL EREKE