Genel

Eczacıbaşı, Engers'in 100. yaşını kutladı!

Eczacıbaşı ’nın 2005 yılı sonunda satın aldığı, Almanya pazarında faaliyet gösteren seramik kuruluşlarından Engers ’in 100. kuruluş yıldönümü kutlandı.  Eczacıbaşı, banyo ve karo alanında hem yurtiçinde hem yurtdışında yatırım yapmaya devam edeceklerini a

Yapılan açıklamaya göre, Almanya 'nın Neuwied şehrindeki tarihi Engers Sarayı 'nda yapılan törende konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, banyo ve karo alanında hem yurtiçinde hem yurtdışında yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

100. yılın, her kuruluşun tarihinde çok anlamlı olduğunu ifade eden Eczacıbaşı, bugünün Eczacıbaşı Topluluğu için de çok anlamlı bir gün olduğunu, Engers Keramik 'i satınalmak üzere anlaşmayı imzaladıklarında yeni bir başlangıcın da kapılarını açmış olduklarını söyledi.

İlk 3 'e girme hedefi

Yapı Ürünleri Grubu 'nun, Eczacıbaşı Topluluğu 'nun ana iş alanı olduğunu ve birden fazla markayla uluslararası pazarda ilk üç gruptan biri olmayı hedeflediklerini ifade eden Eczacıbaşı şunları kaydetti:

“Engers 'in alınması bizim için önemli bir rol oynadı. Bu satınalma sonrasında Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Almanya 'da ilk defa üretime başlamış oldu. Böylece 80 'li yıllardan itibaren seramik sağlık gereçleri ihracatıyla başlayan uluslararası arenadaki çalışmalarımız başka bir boyut kazandı. Yaratılan sinerjilerle Almanya 'daki işimizi büyütmeye başladık. ”

MİLLİYET