28 / 04 / 2024

Eczacıbaşı Holding, İtalya'da seramik şirketi satın alacak!

Eczacıbaşı Holding, İtalya'da seramik şirketi satın alacak!

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, seramik sektörünün teknoloji merkezinin İtalya olduğunu belirterek, amaçlarının İtalya'dan bir şirket satın almak olduğunu bildirdi



 KoçSistem - Capital işbirliğiyle üç yıldır gerçekleştirilen 'CEO Profil' etkinliğinde konuşan Caramercan, 'Bardağa dolu tarafından bakmalıyız, Ü®vet bir cari işlemler açığı var ama orada da abartıyoruz sanırım. Türkiye'nin yıl sonu cari açık beklentisi 40 milyar dolar. Bunun GSYH'ya oranı yüzle 5.2' dedi. Karamercan, Romanya'nın yüzde 5.1, spanya'nın yüzde 5.2 cari açık oranı hedeflediğile işaret ederek, 'Türkiye bu ülkeler gibi olmak işlemiyor muydu Bizim durumumuz şu anda diğer ilkelere göre çok daha iyi' açıklamasında buluntu. Önceki gün Garanti Bankası'nın değerinin 26 oilyar dolar olarak tefsit olduğunu hatırlatan Ka-amercan, bu paranın 6 milyar dolarlık kısmının İs-lanya'dan Türkiye'ye gelen doğrudan yatırım olduğunu söyledi. Türkiye'nin genel stratejisini marka ve katma değere çevirmesi gerektiğine işaret den Karamercan, Eczacıbaşı'nın da büyümeyi mrada gördüğü için Bozhöyük'te bir inovasyon nerkezini devreye almaya hazırlandığını kaydetti. Buranın Avrupa'nın en büyük Ar-Ge ve inovasyon merkezi olacağmı bildiren Karamercan, 'Artık atma değeri yakalamanın yolunu bulduk. Yurt-lışmdan markalar satın aldık ve bunu inovasyonÜ® destekleme yoluna gidiyoruz. Seramik sektörüün teknoloji merkezi İtalya Amacımız İtalya'dan ıir şirket satm almak' dedi.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul da düşük 3İz oranlarının Türkiye için çok ciddi bir gelişim firari sunduğunu belirterek, 'Bu yıl yüzde 7'nin ızerinde büyüme bekliyoruz. Önümüzdeki sene üzde 5.5 oranmda bir büyüme öngörüyoruz. Bulun devam etmesi için oranların bu seviyede kalması gerek' dedi.

Holdingde strateji belirlerken Türkiye'nin ge ¬lişme potansiyelini değerlendirdiklerini, yurt dışından yatırımcılarla yaptıkları değerlendirmelerde yabancı yatırımcıların dünyada Brezilya ve Türkiye'nin iki önemli potansiyele sahip ülke ol ¬duğunu dile getirdiklerini anlatan Kurtul, Sabancı Holding olarak hedeflerinin yatırım yaptıkları şirketlerin değerini artırma ve değer yaratma olduğunu, bu değerin yaraÜ»lmasmda en önemli ölçeklerden birinin şirketlerin öz kaynak getirişi ol ¬duğunu kaydetti.

Borusan'ın facebook'unu yaratacak
Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, bir ay içerisinde 2015 yılına kadar olan startejik planlarını tamamlayacaklarını belirtti, stratejik plan dahilinde prensip olarak yeni bir iş koluna girmeme karan aldıklarına dikkat çeken Uğur, 'Kaynağımız başka bir işe girmek için sınırlı. Her iş kolumuzun kendi içinde karlı büyümesini hedefliyoruz' dedi. Stratejik plan hazırlama sürecinde yabancı kuruluşlardan destek aldıklarına da vurgu yapan Uğur, bu kuruluşların mega trendler kousunda yardımcı olduğunu kaydetti.'Demoğrafik değişim, dünyanın sınırlı imkanlarının olduğu bilincine varılması, kırılma noktası yaratan seviyede farklı ve çok hızlı yayılan teknolojik bilgilerin glişmesi durumlarının yarattığı 11 mega trend var' deyen Uğur, bu trendlerin her birini faaliyet gösterdikleri sektörlere uyguladıklarını aktardı. Borusan Holding bünyesinde girişimciliği artırmak için çe ¬şidi çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Uğur, 'Sosyal paylaşımda Borusan Grubu'nun kendi 'fa-cebook'unu yaratması için çalışmalara başladık. çok cesaredi bir karar bunu yapabilmek' diye ko ¬nuştu. Uğur, Borusan Holding'in stratejik planı ¬na yönelik sözlerini şöyle sürdürdü:
'3 yıldır enerji sektöründeyiz. Bir yıldır da bir ortağımız var. Kolay gitmiyor. Yeni girmenin zorluklarını, çocukluğun hastalıklarını yaşıyoruz. Yeterince hzlı büyüdüğümüzü söyleyemem. Onu değiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.'
Koç Holding CEO'su Turgay Durak ise, önümüzdeki süreçte Avrupa'nın çok fazla büyüme gösteremeyeceğini hatta sıfır büyüme kaydedeceğini belirterek, pazar bağlamında Orta Doğu, Uzak Doğu, Kuzey ve Güney Afrika ile Türki Cumhuriyetlere yönelinmesi gerektiğini ifade etti.

Yıl sonunda büyüme rakamlarının yüzde 5-6 civarında, enflasyonun ise bir iki puan daha aşağıda olacağını tahmin ettiklerine vurgu yapan Durak, dövizde ise bir değişiklik olmayacağım ifade etti. Dün ¬ya nüfusunun giderek yaşlandığını, enerji kay-naklarının ise azaldığını söyleyen Durak, 'Biz Koç Grubu olarak içinde yokuz ama sağlık hizmetleri ve yaşlıların bakımı önem arz edecek. Aynca enerji konusunda da yeni kaynaklar ön plana çıkacak' de ¬di. Müşteri ağını çok iyi yönetmek, bilişim orta ¬mından iyi yararlanarak bu kişilere ulaşmak ve çap ¬raz satışı sağlamak konularının Koç Grubu için büyük önem taşıdığının altım çizen Durak, kariyer gelişimi konusunda da kendi elemanlarını yetiştirdiklerini kaydetti. Durak, 'Bu yü stratejik planda üzerinde durduğumuz konularımız ise özellikle bi ¬lişim, enerji. HES ve RES'de var ama özellikle so ¬lar enerjiye önem verilmeli' açıklamasında bulundu.

Visa Europa Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, ödeme sistemleri olarak ekonomik büyümeye katkıyı ağırlıklı olarak kredi kartından gerçekleştirdiklerini söyledi. Banka kartlarının hala ağırlıklı olarak ATM'den para çekmek için kullanıldığının altını çizen Ülman, 'Bu da 200 milyar TL'ye tekabül eden bir rakam. Türkiye pazarında ise toplam 113 milyon kart var' dedi. Bu rakamın Avrupa çapında önemli bir büyüklüğü ifade ettiğine vurgu ya ¬pan Ülman, 'Ama daha önemlisi Türkiye tasarım anlamında Avrupa'da söz sahibi bir ülkedir. Geçtiğimiz yılda Visa olarak gerçekleştirdiğimiz lansmanlarda 3 Avrupa, 1 dünya ilkini Türkiye'de yaptığımızı görüyoruz' ifadelerini kullandı.


Geri Dön