06 / 05 / 2024

Eczacıbaşı Yapı, 37 milyon euroya Rusya'da tesis kurdu!

Eczacıbaşı Yapı, 37 milyon euroya Rusya'da tesis kurdu!

Eczacıbaşı Yapı Grubu'nun 37 milyon Euro'ya Rusya'da kurduğu karo ve seramik fabrikasının açılışı dün gerçekleşti. Bülent Eczacıbaşı, yeni fabrikanın açılmasıyla Eczacıbaşı Yapı Grubu'nun Rusya'daki ilk ciddi yatırımını tamamlamış olduğunu söyledi



Eczacıbaşı Yapı Grubu'nun 37 milyon Euro'ya Rusya'da kurduğu karo ve seramik fabrikasının açılışı dün gerçekleşti.
Başkent Moskova'ya yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Serpuhov kentindeki fabrikanın açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yeni fabrikanın açılmasıyla Eczacıbaşı Yapı Grubu'nun Rusya'daki ilk ciddi yatırımını tamamlamış olduğunu söyledi. "İlk adıma karo üretimiyle başlamış oluyoruz. Daha önceki satışlarımız Rusya'da ihraç ettiğimiz ürünlerle yapılıyordu. Bundan sonra Rusya'nın bir üreticisi olarak pazarda yerimizi alacağız.'' diyen Eczacıbaşı, bu yatırımı diğerlerinin de takip edeceğini aktardı. Şirketin bundan sonraki adımı sağlık gereçleri üretimi üzerine olacak.

Eczacıbaşı, Rusya'daki tesisinin diğer ülkelere erişimde üs olarak kullanılacağını da belirtti. Rusya piyasasındaki pazar paylarının şu anda çok düşük olduğunu kaydeden Eczacıbaşı, "Ama üretimle birlikte pazar payımızı, yüzde 10-15 seviyesine çıkarmayı planlıyoruz. Rusya zaman içerisinde daha da öne çıkabilir. Bu hedefi daha yukarılara çekebiliriz." diye konuştu.
Zaman


Geri Dön