29 / 04 / 2024

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri, karo üretimini yüzde 20 artıracak!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri, karo üretimini yüzde 20 artıracak!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Karodan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Yamaner, Türkiye ve Almanya'da eşzamanlı olarak gerçekleştirecekleri yatırımlarla karo üretim kapasitesini yüzde 20 artırarak, toplam 38 milyon metrekareye çıkaracaklarını açıkladı



Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Karodan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Yamaner, Türkiye ve Almanya'da eşzamanlı olarak gerçekleştirecekleri yatırımlarla karo üretim kapasitesini yüzde 20 artırarak, toplam 38 milyon metrekareye çıkaracaklarını açıkladı. Grubun yapacağı ek yatırımların Türkiye ayağında, Bozüyük'teki karo fabrikasının büyük ebatlı karo üretim kapasitesini 1.3 milyon metrekareye çıkacağım söyleyen Yamaner, dünyanın en eski ve bilinen seramik markası Villeroy&Boch'un karo seramik alanındaki faaliyetlerini yürüten ve çoğunluk hisselerine Eczacıbaşı'nın sahip olduğu V&B Fliesen bünyesinde İse yeni bir porselen karo fabrikası kurmak üzere düğmeye basıldığını belirtti. Yamaner, "Almanya'nın Merzig şehrinde kurulacak yeni tesis Ocak 2012'de tamamlanacak. Kuruluşun porselen karo üretimi yüzde 50 artarken, yeni istihdam olanağı da yaratılacak".dedi. Büyük ebatlı karolar ile sağlamlığıyla öne çıkan porselen karolara yönelik talepte önemli bir artış olduğuna değinen Ahmet Yamaner, şu bilgileri verdi: "Grubumuz, Türkiye'nin AB ülkelerine yaptığı ihracatta, karo ürünleriyle birinci sırada yer alıyor. Bu sebeple, bir yandan Türkiye'deki kapasitemizi yükseltirken, diğer yandan yurtdışında açtığımız tesislerle üretim gücümüzü artırıyoruz. Kısa bir süre önce Rusya'da bir karo seramik fabrikası kurduk. Almanya'daki yeni yatırımımız da tamamlandığında, üretim kapasitemiz 38 milyon metrekareye ulaşacak."

Yaklaşık 5 bin çalışanı bulunan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubunun tüm dünyada toplam 17 üretim tesisine sahip bulunduğunu bildiren Yamaner, Bilecik'te dört, İzmit'te bir, Mersin'de bir, İstanbul'da iki olmak üzere sekizi yurtiçinde, Almanya'da altı, Fransa'da iki, Rusya'da bir olmak üzere tesislerinin dokuzunun yurtdışında yer aldığım kaydetti. Yamaner, ayrıca grubun Rusya'daki seramik sağlık gereçleri fabrikasının inşaatının da devam ettiğini sözlerine ekledi.
Dünya


Geri Dön