28 / 04 / 2024

Eczacıbaşı’nın Kartal’daki arazisi 1 milyar dolara Katarlılara mı satılıyor?

Eczacıbaşı’nın Kartal’daki arazisi 1 milyar dolara Katarlılara mı satılıyor?

Eczacıbaşı Grubu’nun sahibi olduğu Kartal’daki 318 dönümlük arazisi ile ilgili satış haberi emlak sektörüne bomba gibi düştü. İddiaya göre denize sıfır arazi Katarlılara 1 milyar dolara satılıyor.



Markalı konut yatırımcılarının yakından takip ettiği Eczacıbaşı Grubu’nun Kartal’daki 318 dönümlük arazisi ile ilgili satış haberi emlak sektöründe bomba etkisi yarattı. Eczacıbaşı’nın üzerine konut ve ticari alan yapmak için daha önce dev gayrimenkul şirketleriyle anlaştığı denize sıfır arazisinin Katarlılara 1 milyar dolara satılacağı iddia edildi.

ÜÇ GAYRİMENKUL DEVİ İLE ANLAŞMA İMZALANDI AMA OLMADI

Kartal sahilde kentsel dönüşüm alanı içerisindeki bu arazi için Eczacıbaşı 5 yıl önce Türkiye’nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden Mesa Mesken, Nurol ve Tahincioğlu İnşaat ile 3 bin konutluk yerleşim ve ticaret alanı kurulması için dev bir anlaşma imzalandı.  

Temmuz 2018’de taraflar arasında yapılan anlaşma ile Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin sahibi olduğu arsanın konut imarına sahip olacak bölümünde, projenin gerçekleştirilebilmesine yönelik yasal süreçler dahil tüm adımların tamamlanabilmesi halinde, hasılat paylaşımı esaslı bir konut projesi geliştirileceği imza altına alındı.

Eczacıbaşı’nın Kartal’daki arazisi 1 milyar dolara Katarlılara mı satılıyor?

Proje ile ilgili Kartal Belediyesi’ne başvurular yapıldı ve arsaya ait planlar Belediye Meclisi’nde onaylandı. Aradan geçen yıllara rağmen projeye başlanmadı.

Eczacıbaşı Holding Mayıs 2021’de yaptığı açıklama ile sözleşmenin imzalandığı tarihten bu zamana kadar geçen süre değerlendirildiğinde taraflar, sözleşmede karar verilen esasların değişmiş olması sebebi ile sözleşmenin fesh edilmesi için mutabakata varıldığını bildirdi.

Eczacıbaşı Holding daha sonra aynı araziye daire karşılığı konut projesi yapılması için Avrupa Konutları ile de görüştü.

ARSADAKİ PAY ORANLARI ŞÖYLE

İstanbul ili Kartal ilçesinde bulunan arsa Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin mülkiyetinde bulunuyor. Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin sermayesinde şirketin yüzde 37,28;  Eczacıbaşı Yatırım Holding A.Ş. yüzde 11,54 oranında paya sahip.

DÖRT DÖRTLÜK KONUM

Eczacıbaşı’nın Kartal arazisi, toplam 3 milyon metrekarelik Kartal kentsel dönüşüm alanı içinde yer alıyor. Bölgede gruba ait eski bir fabrika alanı mevcut. Arazinin yanında Kartal İstMarina AVM ve rezidansları yer alıyor. Arazin aynı zamanda vapur iskelesi,  Marmaray  istasyonu ve İETT garajına yakın.

AYAZAĞA’DAKİ ARAZİ İÇİN ARTAŞ İNŞAAT İLE ANLAŞTI

Eczacıbaşı bu arada Ayazağa’daki 75 bin 370 metrekare arazisi için geçtiğimiz ay Artaş İnşaat ile anlaştı. Ayazağa projesi kapsamında, hasılat paylaşım oranı Eczacıbaşı için yüzde 47, Artaş İnşaat için de yüzde 53 şeklinde belirlendi. 

Eczabaşı'nın arsasında hayata geçirilecek projenin satılabilir alanı 115 bin metrekare olarak açıklandı. Söz konusu projenin yüzde 60-65'İ konut, yüzde 35-40'ı ticari alan olacak. Projeden 460 milyon dolarlık hasılat elde edilmesi bekleniyor. 

Artaş İnşaat'tan Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisine yeni proje! Dev proje için imzalar atıldı!

Kiler GYO Referans Göktürk için ruhsat başvurusu yaptı! 182 konutluk yeni projede ön talep fırsatı!


Geri Dön