27 / 04 / 2024

Eczacıbaşı'nın kasasına Ayazağa'dan ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek! 

Eczacıbaşı'nın kasasına Ayazağa'dan ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek! 

Artaş İnşaat'ın Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisinde hayata geçireceği proje ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Söz konusu projeden, Eczacıbaşı'nın kasasına ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek. İşte ayrıntılar...



EİS Eczacıbaşı, Ayazağa'daki arazisi için geçtiğimiz yılın ortalarında Artaş İnşaat ile arsa payı karşılığı hasılat paylaşımı ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandığını duyurdu. Artaş İnşaat Ayazağa projesi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 

Ayazağa arazisinde, Eczacıbaşı Spor Salonu ile Koçak Farma Serum Tesisleri ve Koçak İlaç yer alıyor. Koçak Farma, 2016 yılında  Eczacıbaşı-Baxter serum grubu ürün ruhsatlarını, markaları, makine ve teçhizatını satın aldı.

Alınan son dakika bilgilerine göre, serum fabrikasının Mayıs sonunda, spor tesislerinin de yıl sonunda tahliye edilmesi planlanıyor. Ayrıca, Artaş İnşaat'ın arazide hayata geçireceği proje için ruhsat başvurusu da 2025'te yapılacak. 

Eczacıbaşı nın kasasına Ayazağa dan ilk para 2025 in ikinci yarısında girecek! 

HANGİ TESİSLER VAR? 

75 bin 370 metrekare büyüklüğe sahip arazide şu anda yer alan Eczacıbaşı Spor Salonu'nda, yaklaşık 1.000 metrekare spor sahası, Fitness salonu, ofisler, sauna ve jakuzi, voleybol zemin kaplaması, basın çalışma ve toplantı odası, doktor odası, hakem soyunma odası, takımlar için 4 soyunma odası ve kafeterya yer alıyor. Ayrıca tesisin teleskopik tribünlerle beraber 1.000 seyirci kapasitesi bulunuyor.

Söz konusu gayrimenkuller İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, K. Ayazağa Mahallesi, 2 pafta-36, 41, 398, 399, 400, 401, 403 parsellerde yer alıyor. 

Eczacıbaşı nın kasasına Ayazağa dan ilk para 2025 in ikinci yarısında girecek! 

Ayazağa projesi kapsamında, hasılat paylaşım oranı Eczacıbaşı için yüzde 47, Artaş İnşaat için de yüzde 53 olarak belirlendi. Ayrıca, projenin satılabilir alanı 115 bin metrekare şeklinde açıklanırken, projenin yüzde 60-65'inin konut, yüzde 35-40'ının ticari alan olarak planlanacağı da ifade edildi. 

Artaş İnşaat, Ayazağa'da hayata geçirilecek tüm proje süreçlerinin yürütülmesinden, gerekli izin ve ruhsatların alınmasından sorumlu olacak. Ayrıca, şirket söz konusu projeyi tüm inşaat, pazarlama, satış ve ilgili diğer giderleri üstlenecek ve üçüncü kişilere satmak amacıyla hayata geçirecek. 

Eczacıbaşı’nın Kartal’daki arazisi 1 milyar dolara Katarlılara mı satılıyor?

Majör Gölyaka'da lansman fırsatı! Yüzde 10 peşinatla 6 ay ödemesiz dönem!

AS Yapı, AS Concept projesi 60 aya varan vade fırsatıyla ön talep topluyor! Yeni proje!


Geri Dön