07 / 05 / 2024

EDİM 1'inci İstişare Toplantısı yapıldı!

EDİM 1'inci İstişare Toplantısı yapıldı!

Edirne İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin 1'inci İstişare Toplantısı gerçekleşti. Bülent Günal, geçtiğimiz Haziran ayında genel kurul yapılarak üyelerden 15 kişilik yönetim kurulu oluşturulduğunu ve faaliyetlere başlandığını belirtti.



Edirne İnşaat Müteahhitleri Derneği (EDİM) 1'inci İstişare Toplantısı yaklaşık 150 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Edirne'nin önde gelen müteahhit ve inşaat sektöründe hizmet veren iş adamlarının yanısıra toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı.


RYS Hotel'de sabah saatlerinde düzenlenen bir kahvaltıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan EDİM Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Günal, geçtiğimiz Haziran ayında genel kurul yapılarak üyelerden 15 kişilik yönetim kurulu oluşturulduğunu ve faaliyetlere başlandığını belirterek, "Derneğimizin amacı müteahhitlerimizi, müteahhitlerimizin çözüm ortaklarını, bizden hizmet alan müşterilerimizi ve ortaklaşa çalıştığımız kamu kurum ve kuruluşlarını ve de yaşadığımız şehre katma değer yaratan herkesi kapsayıcı, güvenilir bir dernek olmaktır. Derneğimiz kurulduktan sonra nezaket ziyaretlerini bitirip hızlıca çalışmalarına başlamıştır" dedi.

Derneğin kurulmasının ardından Hukuk İşleri, Mali ve İdari İşleri, Halk ve İlişkiler, Satın Alma, İmar İşleri Komitelerinin kurulduğunu belirten Günal, iki ay sonra yapılacak bir çalıştayla dernek üyelerine çalışmaların sonucunun aktarılacağını söyledi.

Büyük ve güçlü bir Edirne'nin inşası için çalıştıklarını söyleyen Günal, "Üyelerimize mesleğimizle ilgili yasal düzenlemeler hakkında gerekli bilgi ve eğitim desteği veriyoruz. Edirne'mize daha estetik yapılar kazandırmak ve üyelerimizin ileride karşılaşacağı sorunların önüne geçebilmek için çalışıyoruz. Bu yasal düzenlemelere uymayan ve uymak istemeyen müteahhitlerin sorumluluğunu almak istemiyoruz. Yapı denetimine değil, yanlış uygulamalara karşıyız. Kurumların birbirinden farklı, müteahhidi zora sokan ve inşaat maliyetlerini artıran keyfi uygulamalarını istemiyoruz. Devleti yönetiminin taslak, kanun, yönetmelik ve tüzük hazırlarken sektöre fikrini sormasını istemekteyiz ki bugünkü gibi garip uygulamalar ile karşı karşı kalmayalım. Bu konuda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile görüşmeler gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Vereceği desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, örgütlü olmanın gücüne inandığını belirterek, "Bir araya gelmek önemlidir. Bu anlamda sizi tebrik ediyor ve kutluyorum" dedi. Bir buçuk yıldır görevde olduğunu belirten Gürkan, "Bu bir buçuk yıldır bir anlayışı yerleştirmeye çalışıyoruz. Bizim için herkes eşit. Bu eşitlik negatif anlamda değil pozitif anlamdadır. Bu şehir için gereken sorumluluğu alacağız ve taşın altına elimizi sokacağız. Edirne'nin geleceği için, Edirne'nin daha estetik ve daha sağlıklı olabilmesi için hep beraber hareket edeceğiz. EDİM ile görüşmelerimiz devam edecek. Yasaların izin verdiği ölçüde müteahhitlerin sorununu EDİM ile birlikte çözeceğiz. Müteahhitlerimiz bireysel değil de EDİM aracılığıyla bize bütün taleplerini ve sorunlarını iletebilirler. Biz sizinle karşı karşıya gelmek değil, horon tepmek, halay çekmek istiyoruz” diyerek sözlerini noktalandırdı.​


Kırklareli Gazetesi


Geri Dön