Edinilmiş malların tasfiyesi dilekçe örneği!
Mahkemece evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığına geçilmesine karar verilmesi hâllerinde, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona eriyor. İşte edinilmiş malların tasfiyesi dilekçe örneği...
Edinilmiş malların tasfiyesi dilekçe örneği!
Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsar. Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir. Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:
1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,
2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler,
3. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,
4. Kişisel mallarının gelirleri,
5. Edinilmiş malların yerine geçen değerler.
Mal rejimi, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulüyle sona erer. Mahkemece evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığına geçilmesine karar verilmesi hâllerinde, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona erer. Edinilmiş malların tasfiyesi dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.
Mal Rejiminin Tasfiyesi Davası Dilekçesi
İhtiyati Tedbir İstemi Vardır.
……………. NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
DAVACI : Adı ve Soyadı, (T.C. Kimlik No)
Adres
VEKİLİ : Avukat Adı ve Soyadı
Adres
DAVALI : Adı ve Soyadı (T.C. Kimlik No)
Adres
DAVA KONUSU : Mal rejiminin tasfiyesi
AÇIKLAMALAR :
1- Müvekkilim davalı ile …/…/… tarihinde evlenmiştir. Geçinemedikleri için açılan boşanma davası … Aile Mahkemesinin …/… esas sayılı dosyası ile derdest olup devam etmektedir.
2- 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 225/2. maddesine göre, boşanma kararı verilmesi halinde mal rejimi dava tarihi itibariyle sona ereceğinden, ilgili kanun hükümlerine göre malların tasfiye edilerek edinilmiş mallara katılma rejimine göre paylaştırılmasına, davalı üzerinde bulunan mallar üzerine tedbir konulması için bu davayı açma zarureti hâsıl olmuştur.
DELİLLER : 1-
2-Tanık (Tanık isimleri bildirilecek)
3- Tapu kaydı
4-Ve her türlü yasal delil
HUKUKİ NEDENLER : TMK. md. 255 vd. ve ilgili mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda kısaca açıklanan nedenler karşısında, malların tasfiyesine ve malların edinilmiş mallara katılma ile ilgili mal rejimine göre paylaştırılmasına, davalı üzerinde bulunan taşınmazların tapu kaydına tedbir konulmasına, yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin davalıya yükletilmesine karar verilmesini, davacı vekili olarak saygılarımla arz ve talep ederim. …/…/…
Davacı Vekili
Avukat Adı ve Soyadı
İmza
Not:Ayrıca delil listesinde her delilin ve tanığın hangi vakıayı ispatlayacağı açıkça belirtilmelidir.