27 / 04 / 2024

Edirne Alipaşa çarşısındaki kiralar meclis gündeminde!

Edirne Alipaşa çarşısındaki kiralar meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne Alipaşa çarşısındaki işyerlerinin kiralarının arttırılması konusunu meclis gündemine taşıdı..



Edirne Alipaşa çarşısındaki kiralar meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne Alipaşa çarşısındaki işyerlerinin kiralarının arttırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gaytancıoğlu sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a sordu.

Gaytancıoğlu önergesşnde "Edirne'ye her gelen ziyaretçinin uğradığı 1569 yılında Kanuni Sultan Süleyman zamanında Sadrazamlık yapan Hersekli Semiz Ali Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan halk arasında "Kapalıçarşı" olarak bilinen tarihi Alipaşa çarşısında 129 adet işyeri bulunmaktadır. Bu işyerlerinin işletme hakkı Kültür Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nündür." dedi.

"Türkiye'nin uzun yıllardır içinde bulunduğu ekonomik kriz, en fazla esnaflarımızı etkilemiştir. Birçok esnafımız vergi ve sigorta primlerini ödeyemez hale gelmişken Vakıflar Genel Müdürlüğü uhdesinde bulunan Alipaşa Çarşısındaki işyerlerinin kirasını yüzde 23 oranında fahiş bir şekilde arttırmıştır." şeklinde açıklamalarda da bulunan Gaytancıoğlu 3 soru sordu.

Buna göre;

1. Türkiye'nin ekonomik kriz ortamında bulunduğu bir dönemde Maliye ve Hazine Bakanlığı birçok üründe indirim için firmaları zorlarken Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiralan bu derece arttırması doğru mudur?

2. Alipaşa çarşısındaki işyerleri gibi, Edirne ve diğer illerimizde bulunan işyerlerindeki kiraların genel artış oranları yüzde 23'müdür, yoksa bu oran sadece Edirne Alipaşa çarşısındaki işyerleri için mi uygulanmıştır?

3. Ekonomik kriz nedeni ile birçok firmanın konkordato ilan ettiği günümüzde, atış yapmakta zorlanan küçük esnafların kira artışını durdurmayı düşünüyor musunuz?

 


Geri Dön