17 / 05 / 2024

Edirne Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Edirne Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerini seçti!

Edirne Belediye Meclisi Başkan Recep Gürkan'ın başkanlığında saat 14.00'te toplandı. Meclis gündemindeki 18 madde ile 3 gündem dışı maddeyi görüşerek karara bağladı.



Edirne Belediye Meclisi Başkan Recep Gürkan'ın başkanlığında saat 14.00'te toplandı. Meclis gündemindeki 18 madde ile 3 gündem dışı maddeyi görüşerek karara bağladı. 


Belediye Başkanı Gürkan maddelere geçmeden önce bugüne kadar geçen 2 yıl süresinde belediyenin çalışmalarını değerlendirdi. 


Belediye'de tasarrufa önem verdiklerini ve Edirne halkına verdikleri sözleri yerine getirme çabasında olduklarını, bunun için belediye meclis üyelerinin uyum içinde çalıştıklarını, bu çalışma nedeniyle AK Parti ve MHP üyelerine teşekkür ettiğini belirtti. Gürkan "seçim döneminde halkımıza 49 vaadimiz vardı. Bunların bir kısmı somut değerleri kapsıyordu. Bunların arasında Çöplük sorunu vardı o bitirilme aşamasına geldik. Önümüzde daha üç yılımız var. Bu arada eksik çalışmalarımız da olmuştur. Bunları kabul ediyoruz. Bize göre halka hizmet hakka hizmet demektir. Çalışmalarımızda siyasi ayrım gözetmedik. Tüm partilerle ortak sorunlarda birlikte hareket ettik" tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." Dedi Daha sonra maddelere geçildi. Belediyeye ait küçük bir arsanın satışının onaylanmasının ardından Türk Belediyeler Birliğince Edirne Belediyesinin hizmetinde kullanılmak üzere hibe edilen bir adet cenaze nakil ve yıkama aracı oylanarak kabul edildi. 


Bir başka madde ile İstasyon taksi durağı karşısında bulunan Migros Alışveriş Merkezi önüne bir tane araç bulundurulması talebi Ulaşım komisyonuna havale edildi. 


ETUS'a katılım talebi için kararın bir ay süre ile uzatılması benimsendi. Komisyona havale edilen maddelerin ardından Cadde ve sokaklara isim verilmesi konusundaki madde görüşülmesi sırasında bir süre önce yaşamını yitiren Eski Belediye Meclis Üyesi Av. Murat Kayasöken'in adının Yeniimaret Mahallesindeki spor tesislerinin bulunduğu yerdeki Top Yolu Caddesi adının değiştirilerek Av. Murat Kayasöken Top Yolu Caddesi adının verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 


Faaliyet ve denetim raporlarının görüşülmesinden sonra Ulaşım Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonuna Belediye Meclisi 1. ve 2. başkan vekilliklerine Belediye Meclis Katipliği ile Encümen üyeliklerine gizli oyla seçim yapıldı. 


Oylama sonunda yapılan sayımda İmar Komisyonu üyeliklerine Ali Yazıcı, Tiirker Altıerler, Mehmet Özçuhacı, Ulaştırma komisyonuna Hakan Giyik, Savaş Üner, Mahmut Keskin seçildi. Birinci başkan vekilliğine Aytaç Dilci, ikinci başkan vekilliğine ise Erkan Makas getirildi. Encümen üyeliklerine Aydın Koruyan, Yüksel Aksoy, Serkan Liznak seçildi. 


Edirne Ajans Gazetesi


Geri Dön