Kim Kimdir?

Edirne'de TOKİ sakinleri su akmayınca belediyeye başvurdu!

Edirne'de bir haftadan bu yana suları akmayan TOKİ konutları sakinleri belediyeye tepki gösterdi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 800 civarındaki konuta hak sahipleri yerleşmeye başladı. Hayallerini kurdukları evlerine kavuşan aileler, bir süre sonra su sıkıntısı yaşamaya başladı. TOKİ sakinlerinin suyu bir haftadan bu yana kesik.

Modern konutlarda yaşayan mahalle sakinleri binalar arasında uzun su kuyruğu oluşturdu. Araç sahibi olanlar bidonlarla uzak mesafelerden su ihtiyacını karşılarken, diğer vatandaşlar ise mataralarla suyun aktığı musluklardan faydalanıyor. Su kesintisi en fazla hanımları olumsuz etkiliyor. Ev hanımları dondurucu soğukta ihtiyacını karşılamak için uzun süre su aramak zorunda kalıyor. TOKİ sakinlerinin önemli bir bölümü ise ihtiyacını karşılamak için gerekli suyu satın alıyor. Mahalle sakinleri, yaşadıkları su sorununun çözülmesi için bir araya gelerek yetkililerden yardım istedi.

Serhat Balkan isimli vatandaş, TOKİ sakinleri olarak sürekli su sıkıntısı yaşadıklarını, ancak son bir hafta içerisinde sularının tamamen kesildiğini söyledi. TOKİ konutlarına gelen şebekenin düşük basınçlı olduğunu söyleyen Balkan, bu nedenle suyun gelmediğini kaydetti. Milyonlarca insanın yaşadığı büyükşehirlerde su ihtiyacının karşılandığını dile getiren Balkan, 150 bin nüfusluk bir şehirde bu sorunun yaşanmasına anlam veremediğini dile getirdi.

Bir başka konut sahibi ise kendilerine 700 metre uzaklıkta bulunan Belediye konutlarına yüksek basınçlı su verildiğini, ancak oturdukları konutlara düşük hattan su verildiğini söyledi.

Belediye konutlarına çok yakın olduklarını ve bu nedenle suyun buradan verilmesini isteyen konut sahibi, belediyenin masraftan dolayı buna yanaşmadığını açıkladı.

Diğer konut sahipleri ise tuvalet için bile ihtiyaç duyduğu suyu satın almak zorunda kaldıklarını, salgın bir hastalığın yaşanmasından korktuklarını anlattı.
Sabah/Emlak