02 / 05 / 2024

Edirneli Romanlar'a, 100 TL taksitle ev verilecek

Edirneli Romanlar'a, 100 TL taksitle ev verilecek

Edirneli Romanlar, ayda 100-102 TL taksitle peşinatsız verilecek evler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti



Edirneli Romanlar, ayda 100-102 TL taksitle peşinatsız verilecek evler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederken, işsizlerinin istihdamını istediler. Edirneli Çeribaşı Fikri Ocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Roman açılımının büyük bir adım olduğunu ve tüm Romanların bu açılımda katkısı olanlara şükran duyduğunu söyledi. Roman buluşmasında, söz verilen evlerden dolayı mutlu olduklarını anlatan Ocak, şunları kaydetti: "Roman buluşmasında Başbakanımız önemli konulara değinmiştir. Konut verileceği müjdesi vermiştir. Bu bizim için çok önemlidir. Ayrıca Valimiz Mustafa Büyük'ün de Roman açılımına desteği var. Valimiz üniversiteyi bitiren Roman gençlerine iş sözü veriyor. Bu bize verilen değeri gösterir. Tabi bunlar güzel şeyler. Ancak çok sayıda işsizimiz var. Büyüklerimizden iş de istiyoruz."

HAYALLERİNDEKİ EVLER
Menzilahir Mahallesi sakinlerinden Ayfer Örs (51) ise ev sözünün kendilerini mutlu ettiğini, ancak öncelikli olarak işsizlere iş imkanı sağlanması gerektiğini belirtti. Örs, oturdukları evlerin fiziki şartlarından yakınarak, "Verilecek evler kerpiç olmasın, bizimkiler hep yıkılıyor. Tuvaleti, banyosu da içinde olsun" dedi. Aysel Büyükgöz de (56), eşinin diyabet hastası olduğunu ve verilecek evin taksitini ödemek için çocuklarının öncelikle işe girmesi gerektiğini anlattı. Tek katlı evlerde yaşamaya alışık olduklarını bu nedenle de verilecek evlerin tek katlı olmasını istediklerini anlatan Büyükgöz, çok katlı evlerde rahat edemeyeceklerini dile getirdiler. Halil Şavurdan adlı genç ise Romanların en büyük sorununun işsizlik olduğunu ifade ederek, "İşimiz olmadan taksitleri nasıl ödeyeceğiz. Bize bir iş göstersinler, en güzel şekilde ekmeğimizi kazanalım, taksitlerimizi ödeyelim" diye konuştu.
AA


Geri Dön