Genel

Ediz Hun, yalıtım konferansına katıldı!

BTM sponsorluğunda, İZODER'in düzenlediği "Bir Enerji Stratejisi: Yalıtım" konferansı İstanbul'da gerçekleştirildi. Ünlü sinema sanatçısı ve öğretim üyesi Ediz Hun, "Bir Enerji Stratejisi: Yalıtım" konulu konferansa

Türkiye'nin önde gelen yalıtım firmalarından BTM'nin platin sponsor olduğu ve İZODER'in düzenlediği "Bir Enerji Stratejisi: Yalıtım" konferansında sektörün önemli isimleri "Enerji Verimliliği ve Tasarrufu" konusunu ele aldı. WOW İstanbul Hotel&Convention Center Yeşilköy'de gerçekleşen enerji verimliliği temalı konferansın açılış konuşmasını yapan İZODER Başkanı Sedat Arıman, "Kamuoyunda enerji verimliliğine yönelik duyarlılık yaratmayı ve yasal düzenlemelere yön verecek tartışmalara zemin oluşturmayı hedefledik" dedi.

YASAL DÜZENLEME
Konferansın ilk günü moderatörlük görevini üstlenen BTM Yönetim Kurulu Başkanı ve İZODER eski Başkanı Levent Ürkmez, BTM'nin bu tarz etkinliklere destek olarak, hem halkı bilinçlendirme konusunda önemli rol oynadığını hem de sektörün gelişmesi için uzun yıllardır çaba sarf ettiğini vurguladı. Ünlü sinema sanatçısı ve öğretim üyesi Ediz Hun ile Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel de oturumda konuşma yaptı. Hun, "Yalıtımın Çevreye Katkıları", Çamlıbel ise "BEP yönetmeliğinin Uygulanabilirliği ile Gayrimenkul ve Enerji Piyasalarına etkisi" konularında görüşlerini aktardı. Pasif Evlerde Enerji Verimliliği, 2020 sürecinde AB Enerji Politikası, Yurtdışında Verilen Destek ve Teşvikler, Düşük Karbon Ekonomisi, Yalıtımın Çevreye Katkısı, BEP Yönetmeliği'nin getirdikleri ise konferansta dikkat çeken diğer konular arasında yer aldı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç da, "İZODER'in koordinasyonunda hazırlanan ve 01 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girecek olan 'Konutlarda Enerji Kimlik Belgesi' uygulamasının yazılımı olan BEP-TR, Türkiye hatta AB ülkeleri için bile örnek teşkil edecek bir çalışma" diye konuştu.
YeniAsır