İhale

Edremit'te Başyurt Sitesi'nde 120 bin TL'ye icradan dubleks!

T.C. Edremit 1. İcra Müdürlüğü, Balıkesir ili Edremit ilçesi Avcılar köyü Budansazı mevkiindeki Başyurt Sitesi'ndeki dubleks meskeni 120 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 18 Eylül 2012 Salı günü yapılacak

Verilen ilan şöyle;


TC EDREMİT 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2011/1243 TAL.


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, değeri, adedi, evsafı:

Tapu Kaydı: Balıkesir ili Edremit ilçesi Avcılar köyü Budansazı mevkii Cilt 27, Sayfa: 2613, Ada: 137, Parsel: 1 de tapuya kayıtlı 3.788,95 m2 miktarında 8/192 arsa paylı 24 adet betonarme dubleks yapı vasfında B Blok Zemini Bağımsız Bölüm: 2’deki Dubleks Mesken vasfındaki taşınmaz..

Taşınmazın Halihazır Durumu: Taşınmaz'Avcılar köyü Budansazı mevkii Başyurt Sitesi 137 ada 1 parsel, B Blok 2 Edremit/Balıkesir açık adresinde yer almaktadır. Taşınmaza ulaşım sürekli toplu taşıma araçları ile sürekli olarak Çanakkale-lzmir karayolu üzerinden sürekli olarak sağlanmaktadır. Belediye hizmetlerinden istifadesi kısıtlıdır. Sosyal donatı alanlanna uzak olan taşınmazın bulunduğu bölgedeki taşınmazlar genellikle yazlık olarak kullanılmaktadır. Orta-iyi gelir grubunun tercih ettiği bölgede nüfusun yoğun olduğu yaz aylarında halkın günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri düzeyde alışveriş yerleri, günübirlik eğlen-dinlen yerleri mevcuttur. 137 ada, 1 parsel sayılı 3.788,95 m2 miktarlı arsa vasfındaki taşınmaz üzerine betonarme karkas, zemin+birinci kat+çatı olarak aynk ikiz olarak inşa edilmiş 10 adet ikiz, 4 adet tekli blok toplam 24 adet dubleks mesken bulunmaktadır. Düz arazi üzerinde bulunan taşınmazın bulunduğu sile 2 ayrı parselden oluşmaktadır. Parsel etrafı bahçe duvarı ile çevrili olup site içi çimlendirilmiştir. Dış cephesi bodrum katta su basman seviyesine kadar doğal taş kaplı diğer kısımları sıvalı ve badanalıdır. B Blok 2 No’lu bağımsız bölüm dubleks mesken vasfmdadır. Taşınmaz projesine göre zemin katta 1 açık mutfak salon, WC ve zemin terası, birinci katta 3 oda, 2 balkon ve giriş holünden, çatı katta: 1 çatı arası oda ve terastan oluşmaktadır. Taşınmaz zemin katta kapalı: 40 m2, birinci katta: kapalı 40 m2, açık 7m2, çatı katta 13 m2 olmak üzere toplam: 100 m2 kullanım alanlı olup dubleks mesken vasfmdadır. Zeminde 13 m2, çatı katta: 15 m2 teras bulunmaktadır İmar Durumu: Altınoluk Belediye Başkanlığının 09/09/201 i tarih ve 2136 sayılı yazısı ile Beldemiz Mücavir alan sınırlan içerisinde 19 P-l paftasında bulunan 127 ada 1 parsel in imar durumu yazımız ekinde gönderilmiştir. Şeklinde bildirilmiştir.

Muhammen Bedeli: 120.000,00.-TL (Yüzyirmibin -TL)

B) Satış Şartları: 1 - Satış 18/09/2012 günü saat 14.00-14.10 arası Edremit Adliyesi Zemin Kattaki Salon Edremit/Balıkesir adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile 28/09/2012 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla kıymetin %40’nı bulduğunda ihale olunur. 2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, tapu alım harç ve masrafları ile KDV ile tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve Tellaliye resmi satış bedelinden ödenir. 3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır. 4 - Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse tcra ve İflas Kanunu’nun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. 5 - Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- İşbu ilan tapuda adresi bulunmayan ve/veya tapuda kayıtlı adreslerinde bulunamayan ilgililere llK’nin 127. maddesi gereğince tebliğ yerine kaimdir. 7 - Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/1243 TAL sayıtı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(Basın: 49937)


İlan için tıklayın!