28 / 04 / 2024

Edward Arkwright kimdir? Edward Arkwright ne iş yapmaktadır?

Edward Arkwright kimdir? Edward Arkwright ne iş yapmaktadır?

Edward Arkwright kimdir? Edward Arkwright'ın eğitim durumu nedir? Edward Arkwright kariyeri ve eğitim durumu nedir? Edward Arkwright'ın kim olduğu ve Edward Arkwright'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve eğitim durumu nedir?



Edward Arkwright, TAV Yönetim Kurulu Başkanıdır. 26 Nisan 1974’te doğan Edward Arkwright, Paris’teki IEP’den mezun olmuş ve sonrasında ESSEC Business School’da eğitim görmüştür. Sayın Arkwright’ın öte yandan Modern Tarih Üzerine İleri Araştırmalar alanında yüksek lisans derecesi vardır.

Edward Arkwright 1997 yılında Senato’ya memur olarak atanmış, Mevzuat Departmanı’nda (1997-1999) ve Maliye Komitesi’nde (1999- 2002) bu görevi üstlenen isim olmuş; 2002-2007 yılları arasında da Bütçe Bakanı ve Maliye Bakanı’nın bütçe reformunun yürütülmesi, Devlet Reformu ve Kamu Finansmanının Uygulanmasından Sorumlu Danışmanı olarak çeşitli görevlerini başarı ile gerçekleştirmiştir.

2007’de Caisse des Dépôts Group’ta Genel Müdür Baş Özel Sekreteri ve İcra Komitesi Üyesi olarak görev yapmış olan Sayın Arkwright, 2010 yılında Caisse des Dépôts Group’un Strateji Direktörü olmuştur. Daha sonra 2007-2012 yıllarında Caisse des Dépôts Group Şirketleri Yönetim Kurulu’nda, gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Icade adlı halka açık şirkette turizm alanında, ayrıca yerel yönetimlere danışmanlık yapan SCET’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır.

Aralık 2012’de Aéroports de Paris’e katıldığında ise Yönetim Kurulu Başkanı, CEO Özel Danışmanı ve İcra Komitesi Üyesi olarak görev yapmıştır. 1 Eylül 2013’te Finans, Strateji, Hukuk Departmanı, Hesap Verebilirlik ve Satın Almadan Sorumlu CFO olarak atanan Arkwright, Mayıs 2016’dan bu yana CEO vekili olarak görev yapmaktadır. 

Ayrıca ADP Group’un bilişim teknolojileri şirketi olan Hub One’ın Yönetim Kurulu Başkanı, TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı, ADP International Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Arkwright ayrıca ESSEC Business School Yönetim Kurulu Üyeliğinin yanı sıra, Cercle de l’Harmonie Orchestra Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmaktadır.

Yiğit Yantaç kimdir? Yiğit Yantaç ne iş yapar?

Meltem Taylan Aydın kimdir? Meltem Taylan Aydın eğitim durumu nedir?

Esra Eczacıbaşı Coşkun kimdir? Esra Eczacıbaşı Coşkun kariyeri ve eğitim durumu nedir?

Dr. Bekir Pakdemirli kimdir? Dr. Bekir Pakdemirli ne iş yapar? Dr. Bekir Pakdemirli kariyeri nedir?


Geri Dön