Sektörel

Efektif Gayrimenkul Kâğıthane'ye AVM ve ofis yapacak

Efektif Gayrimenkul, bir yandan bölgedeki çalışmalarına yoğunlaşırken, diğer yandan merkezden uzak bölgelerde de projeler geliştirmeye devam ediyor

Bu strateji doğrultusunda Kâğıthane'de arsa alımlarına devam ettiklerini belirten Efektif Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Çakıcı, konut kadar bölgede eksikliği hissedilen AVM ve nitelikli  ofis ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
Kâğıthane dışında da bir takım projeleri olduğuna dikkat çeken Çakıcı, “Ömerli'de mülkiyeti bize ait olan arsamızda 96 villalık bir konut projemiz, Fethiye Faralya'da butik otel, Gebze, Hadımköy ve Dilovası'nda lojistik merkezi projelerimiz bulunuyor” diye konuştu.
Dönüşüm projelerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Çakıcı, “Kamu kuruluşları ve akademisyenlerle ortak bir platformda kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çok ve sıradan işlerle hızla büyümek yerine, kaliteli  projelerle sağlıklı büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

BLOX HALİÇ'TE SON DURUM...
Blox Haliç'in 62 konutluk ilk etabında yaşam başladı. 92 konutluk ikinci etapta ise inşaat ve satışlar hızla devam ediyor. 13 katlı 4 bloktan meydana gelen Blox Haliç projesinin ikinci etabında liste fiyatları 305 bin TL'den başlayarak 633 bin TL'ye kadar yükseliyor. Teslimlerin Aralık 2010'da başlaması planlanıyor.

YOLA 35 YIL ÖNCE ÇIKTI
Efektif Gayrimenkul'ün hikayesi çok kısa gibi görünse de bundan tam 35 yıl önceye dayanıyor. Efesan Grubu, sanayi alanındaki yatırımlara ağırlık verilmesi nedeniyle gayrimenkulü sadece bir yatırım aracı olarak değerlendiriyordu. Ancak, 2005'te  Efektif 'i kurarak bu alanda da yoğunlaşma kararı aldı.
Ebru Duman