24 / 07 / 2024

EFT FAST havale ile IBAN'a para gönderenler dikkat!

EFT FAST havale ile IBAN'a para gönderenler dikkat!

Son zamanlarda işletmeler arasında ödeme yöntemi olarak IBAN kullanımı giderek arttığı kaydedildi. Kredi veya banka kartlarına kıyasla direkt banka hesaplarına yapılan ödemeler işletmeler için komisyon maliyetlerini düşürüyor. Fakat, bu durum tüketici ve vergi denetimleri açısından çeşitli sorunları




Denetim ve danışmanlık şirketlerine göre, doğrudan banka hesaplarına yapılan ödemelerle işletmeler banka komisyonları ve vergi yükümlülüklerinden kaçınmaya çalışıyor. Bu durum, vergisini düzenli ödeyen işletmeler için haksız rekabete neden oluyor ve kayıtdışı ekonomiyle mücadeleyi zorlaştırıyor.

takvim.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında mükelleflere yönelik denetimleri sıkılaştırma kararı aldı. Yapılacak denetimlerde işletmelerin ve şahısların banka hesapları mercek altına alınacak. Riskli mükellefler tespit edilerek yasal işlemlere başlanacak.

EFT FAST havale ile IBAN a para gönderenler dikkat!

TÜKETİCİLER İÇİN ARTAN RİSKLER

Tüketici hakları uzmanları IBAN ile yapılan ödemelerin tüketiciler için ciddi riskler taşıdığını belirtiyor. Özellikle alınan hizmet veya ürünlerde yaşanabilecek sorunlarda tüketicilerin elinde resmi bir belgenin olmaması hak arama süreçlerini güçleştirdiği de kaydedildi.

ÖDEME AÇIKLAMALARININ ÖNEMİ

Buna göre, uzmanlar tüketicilere IBAN ile ödeme yaparken ödeme açıklamalarına hizmetin ya da ürünün detaylarını yazmalarını öneriyor. Bu olası anlaşmazlıklarda kanıt olarak sunulabilecek bilgileri içermesi açısından önem taşıdığı belirtildi.

Öte yandan, işletmelerin bu tür ödemelerde mutlaka fiş veya fatura düzenlemesi gerektiği, aksi halde yasal yaptırımlarla karşılaşabilecekleri diye ifade edilmektedir.

ATM'lere yeni işlem menüsü geliyor! Aman dikkat ATM kartınıza el koyabilir...

Tüketici derneği uyarıda bulundu! Havale ve EFT yaparken dikkatli olun!

EFT uyanıkları Maliye kıskacına takıldı! 'Kira' ve 'Diğer' seçeneği incelemeye alındı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön