Turizm

Ege Bölgesi'nde yeni 11 otel hizmete girecek!

Kötü bir sezon geçiren turizm sektöründe, tüm olumsuzluklara rağmen yatırımlar devam ediyor. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Ege Bölgesi'nde 11 yeni otelin 2 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Kötü bir sezon geçiren turizm sektöründe, tüm olumsuzluklara rağmen yatırımlar devam ediyor. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Ege Bölgesi'nde 11 yeni otelin 2 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor. Ege'de otel yatırımlarını en çok çeken yer Bodrum oldu. 


Ceviz Sırtı Gayrimenkul Yatırım, Ortaca'ya 62 milyon lira yatırımla 5 bin 49 yatak kapasiteli 5 yıldızlı tesis kuruyor. Otelde 147 kişi çalışacak. Çağdaş Holding 100 milyon euroluk yatırımla Yokuşbaşı'na 210 yatak kapasiteli Swissotel Bodrum Hill'i kuruyor. Tesisin Haziran 2018'de hizmete girmesi planlanıyor. Nef de Yalıkavak'ta 120 milyon lira yatırımla 130 yatak kapasiteli 2018'de hizmete açılıyor. Nef'in tesisini Banyon Tree Bodrum işletecek. Bölgeye otel yatırımı yapan bir başka firma da Akfen İnşaat. Şirketin projesinin yatırım maliyeti 40 milyon dolar. 


Fuar, kongre ve sağlık turizminde büyümeyi hedefleyen İzmir'de Turaçlar Yatırım'ın Menderes'te 118 milyon liralık yatırım değeri olan bin 62 yatak kapasiteli tesisi 240 kişiye iş imkanı sağlayacak. Kentteki bir diğer yatırım ise Bayraklı'da yer alıyor. Er Yatırım 50 milyon dolarlık yatırımla inşaatını sürdürdüğü 220 yatak kapasiteli tesisi mart ayında hizmete açmayı planlıyor. Four Points by Sheraton'un 4 yıldızla işleteceği tesiste 80 kişi çalışacak. 


Marmara Uluslararası İnşaat, Selçuk Pamucak'ta 63 milyon lira yatırım değerinde 650 yataklı otelin inşaatını sürdürüyor. Tesiste 195 kişiye iş imkanı sağlanacak. 


Otel yatırımı konusunda Kuzey Ege'de de hareketlilik var. Edremit'te Körfez Gayrimenkul, 50 milyon TL yatırım değeri olan tesisi mayıs ayında hizmete açıyor. 135 yatak kapasitesi olan tesisi Güre Körfez Tatil Köyü işletecek. Bölgedeki bir diğer yatırım ise Hattuşa'ya ait. 130 milyon lira değerindeki tesisin yatak kapasitesi ise 450. Beş yıldızlı tesisi Hattuşa, Astyra Termal Resort&Spal Otel işletecek. Bu yıl devreye girmesi beklenen bir diğer otel yatırımı da Denizli'de. Ulu Maden Termal Turizm'in kendisinin işleteceği tesis 16 milyon liralık yatırım değerine sahip. Dört yıldızlı termal otelin yatak kapasitesi ise 402. Termal tesis 100 kişiye de iş imkanı sağlayacak. 


'Eximbank sigortası istiyoruz' 

Şu anda Türkiye'de 58, Ege Bölgesinde ise 11 otel yatırımının sürdüğünü, krizden önce karar verilen bu yatırımların kriz ortamında da hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkam ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bunun sektörü baltalamayı hedefleyen teröre verilmiş en güzel cevap olduğunu vurguladı. İzmir'in turizmde geçtiğimiz sezonu yüzde 44 daralma ile kapattığına işaret eden Mehmet İşler, önümüzdeki sezon için de rezervasyonların eski yıllardaki gibi iyi olmadığmı söyledi. 


İşler, sektör olarak devletten para istemediklerini, mevzuat ve kredilerle ilgili bir takım değişiklikler beklediklerini belirterek, "Eximbank 1 yıllık kısa vadeli turizm kredilerini orta ve uzun vadeye çevirsin. Bizim sözleşmelerimize Eximbank sigortası gelsin istiyoruz. Bir de Turizm Yasası çıksın istiyoruz. Bunlar sağlanırsa biz kendi ayaklarımızın üzerinde dururuz" dedi.


ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, yurtdışında İzmir'i tanıtma çalışmalarında Adnan Menderes Havalimanından direkt uçulan kentlere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. 33 havayolu şirketinin Adnan Menderes Havalimanı üzerinden 23 ülkedeki 50 havalimanına direkt uçtuğunu anlatan Bülent Tercan, bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şu görüşleri dile getirdi: "Direkt uçuş olmayan yerde tanıtım yapmak İzmir'e birşey kazandırmayacaktır, İzmir'den direkt uçulan şehirlerde roadshovvlar yapılmalı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan, İZTAV olarak ilk roadshovv'u direkt uçuşumuz olan İzmir'in kardeş şehri Almanya'nın Bremen şehrine yapmalarını istiyoruz." 


Dünya