Kentsel Dönüşüm

Ege depremi vatandaşların kentsel dönüşüm kararlılığını artırdı!

Ege Denizi açıklarında geçtiğimiz hafta sonu yaşanan, Akdeniz'deki birçok ilde hissedilen deprem sonrası ALO 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgilendirme hattına gelen Kentsel Dönüşümle ilgili vatandaş aramaları yoğunlaştı...

Ege Denizi açıklarında geçtiğimiz hafta sonu yaşanan, başta İstanbul, İzmir, Balıkesir olmak üzere Marmara, Ege ve Akdeniz'deki birçok ilde hissedilen deprem sonrası ALO 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgilendirme hattına gelen Kentsel Dönüşümle ilgili vatandaş aramaları yoğunlaştı. 


Türkiye'nin her noktasından 7/24 aranabilen ve merkezi Trabzon'da bulunan Çağrı Merkezi'ne yapılan aramalar son bir haftada daha çok İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Ankara, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Antalya illerinden yapıldı. 


Depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış binaları için, 'Ne yapmaları' gerektiği konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlara ALO 181'den bilgi aldı. Arayan vatandaşlar; riskli yapı tespit süreci, binalarının yeniden yapımı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın dönüşüm kapsamında sağladığı destek, kira yardımı, harçlardan muafiyet gibi konularda sorularına cevaplar aradı. Riskli yapılarda oturan veya dönüşüm alanı ilan edilen riskli alanlarda ikamet eden malik ve kiracıların 'haklarının neler olduğu' gibi sorular da vatandaşların Çağrı Merkezi'ni arama nedenleri arasında. 


Çağrı Merkezi; Kentsel Dönüşümde hak sahiplerinin dışında, kanun kapsamında tespit işlemleri yapan Bakanlığın lisanslandırmış olduğu kuruluşlara, muafiyetlerle ilgili kurumlardan gelen sorulara ve müteahhitlerin sorularına da cevap veriyor. Vatandaşlar, Kentsel Dönüşüme evlerinin Riskli Alanda (Dönüşüm Alanı) olması veya bireysel olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının lisanslandırmış olduğu kuruluşlara risk tespiti başvurusunda bulunarak katılabiliyor. Risk tespiti 6306 kanun çerçevesinde gönüllük esasına ve kat maliklerinin tapu ve kimlik fotokopisi ile yapılıyor. 


Yeni Devir Gazetesi