30 / 04 / 2024

Ege-Koop AVM ve Sanat Merkezi'ni görücüye çıkardı

Ege-Koop AVM ve Sanat Merkezi'ni görücüye çıkardı

Ege-Koop'un, ilçede kurduğu ve adına 'Dünya Evi' dediği Alışveriş Eğlence Kültür ve Sanat Merkezi'nde gelinlikten mobilyaya, beyaz eşyadan nikşekerine kadar birçok iş kolunu bir arada görme imkanı olacak



Ege-Koop, Torbalı'daki Ege-Koop Alışveriş Eğlence Kültür ve Sanat Merkezi'ni, 'Dünya Evi' adını verdiği konseptiyle görücüye çıkardı. 'İhtisas Alışveriş Merkezi' olarak planlanan alışveriş yerinin Türkiye'nin ve Avrupa'nın gelinlik merkezi olması hedefleniyor. 15 milyon lira yatırım yapılan merkez, şžubat ayında hizmete girecek.

Torbalı'da düzenlenen tanıtım toplantısına Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar katıldı.

FARKLI BİR KONSEPT
Toplantıda konuşan Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, projeyi Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ile birlikte hayata geçireceklerini belirterek, '250 bin kişiye hizmet verecek Ege-Koop Alışveriş Eğlence Kültür ve Sanat Merkezi'nde farklı bir konsept yaratmak üzere harekete geçtik. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmeyi de hedefliyoruz. Gülaylar'ın başkanlığında özel bir ekip, projeyle ilgili detay çalışmalarını tamamladı. Yatırımcısına emsalsiz fırsatlar sunan alışveriş merkezimiz, Türkiye'nin ilk ihtisas merkezi olacak. Dünya Evi adını verdiğimiz bu çok özel proje ile mutlu bir yuvanın özlemini duyan herkes, gelinlikten mobilyaya, beyaz eşyadan nikşekerine, ayakkabıdan balayı tatil seçeneklerinin kendilerine sunulacağı acentelere kadar A'dan Z'ye birçok iş kolunu bir arada, alternatifleriyle görme imkanı bulacak' dedi.

İHRACAT NOKTASI
Aslan, 600-650 milyon dolar civarında iş hacmine sahip gelinlik sektörünün lokomotif görevini göreceği bu projeyle Ege-Koop AVM'nin, Türkiye'nin ihracat noktası da olacağını belirterek, 'Resmi verilere göre Türkiye'de gelinlik üretiminin yüzde 75'i İzmir'de yapılıyor. şžu an sadece İzmir'in ihracatı 30 milyon doları buluyor. Bu rakamlar sadece gelinlik satışlarını kapsıyor. Damatlık, abiye ve aksesuvarları gibi yan ürünlerle birlikte düşünüldüğünde sektör giderek büyüyor. İşte biz hem perakendede halkımıza en ucuz ve en kaliteli ürünleri sunarken diğer yandan da konumu itibariyle kara ve havayolunun bağlantı merkezinde bulunan alışveriş merkezimiz bir ihracat noktası haline gelecek' dedi.

ÖNEMLİ BİR YATIRIM
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar ise, projenin çok heyecan verici olduğunu ve esnafa hareketlilik getireceğini belirterek, 'Özellikle gelinlik ve gece kıyafetleri sektörü çok canlı ve hareketlidir. Geçmişte Torbalı lojistik anlamında otomotiv sektöründe öncülük yapmıştı. şžimdi de gelinlik sektöründe öncü olacağını inanıyorum. Torbalı, Türkiye'nin gelinlik merkezi haline gelecek' dedi. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da, 'Esnaflarımızda artık alışveriş merkezlerine karşı olmak yerine, bu yapının içinde olacaklar. Bölgemize yapılan bu yatırımı çok önemsiyorum. Her türlü desteği vermeye hazırım' diye konuştu.
Yeniasır/şžİRVAN BEKTAşž

 


Geri Dön