Sektörel

Ege Koop Başkent Evleri Çankaya Üniversitesi'nin yanında inşa edilecek!

30 yılda 30 bin konuttan oluşan toplam değeri 1 milyar 500 milyon dolarlık 12 kent projesine İmza attı, 100 bin kişiyi yuva sahibi yaptı..

30 yılda 30 bin konuttan oluşan toplam değeri 1 milyar 500 milyon dolarlık 12 kent projesine İmza attı, 100 bin kişiyi yuva sahibi yaptı. İzmir'in inşaat sektöründe ulusal markası Ege-Koop, Başkent Evleri Projesi ile Ankara'da yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. İlk tanıtımı geçtiğimiz günlerde Ege Platformu'nun düzenlediği fuarda gerçekleştirilen proje Ankaralılardan tam not alırken EgeKoop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Başkenti  yaşamın tüm renklerini içeren, hayatın kendisi gibi çeşitli ve rengarenk bir proje ile İzmir güzelliğinde bir yaşam fırsatı sunuyoruz. Projenin üçte birlik bölümü alıcısını buldu bile" dedi. 


Çankaya Üniversitesi Kampüsü bitişiğinde, büyüklükleri 145 ile 280 metrekare arasında değişen 3+1, 4+1 ve 4+1 dubleks dairelerden oluşan 640 konutluk projenin ilk tanıtımını 7. Ege İlleri Tanıtım Fuarı'nda gerçekleştirdiklerini, fuarda gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Aslan. "Öyleki broşür ve afiş yetiştirmekle zorlandık. 


Projenin kalitesine karşın uygun fiyat ve esnek ödeme koşulları ilginin başlıca sebepleriydi. Tabii dile kolay İzmir'de 30 bin konutla 100 bin insanı yuva sahibi yapmış olmamız, her bir projemizle kalitenin ve güvenin adı olmamız da diğer bir nedeni" dedi. 


Yaklaşık 150 milyon liraya mal olacak 

Ege-Koop Başkent Evleri ile İzmirlilerle Ankaralıları Ankaralıları da İzmirlilerle buluşturacaklarını vurgulayan Aslan,  Temeli 2015 Mart ya da Nisan aylarında atmayı planlıyoruz. Projemiz yaşamın tüm renklerini barındırıyor. Yemyeşil peyzajı, insana doğanın huzur ve sükunetini yansıtacak masmavi göleti, birbirinden özel temalı meydanları, avluları, spor alanları, sosyal donatıları, açık ve kapalı yüzme havuzları, otoparkı ve her zevke hitap edecek çeşitliliği ile sahiplerine sadece bir yuva değil eşsiz ve özel bir yaşam standartı sunuyoruz. Farklı konut alternatifleri. sosyal yaşam zenginliği ve çeşitliliği ile Ankara'da fark yaratacak. İddia ediyoruz bu projemizle Ankara'da yaşam standartı yeniden belirlenecek" dedi. Projenin hem merkeze yakınlığı hem de elit şekilde projelendirilmesinin ciddi bir talep yarattığını kaydeden Aslan; 

" İzmir'den de Ankara'dan da ciddi bir talep var. Ankara'da Kont-Koop'tan sonra Ege-Koop'un bu projesinden sadece Ankaralılar değil Muğla'dan Afyon'a Balıkesir'den İzmir'e, Kütahya'dan Aydın'a yedi Ege kentinden insanların oluşturduğu dernekler. Türkiye Barolar Birliği. Ankara Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, çeşitli meslek örgütleri de yararlanmak amacıyla bizimle iletişime geçti. Öyle ki daha temeli atmadık ama konutların üçle birlik bölümü alıcısını bulmuş durumda. Yine birçok Ankaralı inşaat firnası da projede yüklenici olma teklifi sundu" ifadelerini kullandı. 


"Sulunmaz fırsat..."

İzmir Külıür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve AÜ Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hamit Hancı geçmiş yıllarda Ege-Koop'taıı ev sahibi olmuş biri olarak, Ankara projesini heyecanla beklediğini söyledi. Hancı, 'Ege-Koop gibi değerli bir kurumun Ankara'da proje geliştirmesine çok sevindim. Üniversite çatısı altında bu proje ile ev sahibi olmak isteyecek birçok kişi olacaktır. Ankara'da yeni yerleşim alanları yapılıyor ama Ege-Koop Başkent Evleri kooperatif koşulları ile yapılacak en mükemmel konutlar diyebilirim' dedi. 


Milliyet Ankara