Yeni Şirketler

Ege-Koop, Spil Ormanları'nda imarlı turizm alanı satıyor

Ege Koop, Spil Ormanları mevkiinde 5 bin 434 metrekare büyüklükteki turizm alanını satıyor

Ege-koop, Çevre Bakanlığı'nın spor ve sağlık merkezi ilan ettiği doğa harikası Spil Ormanları'nda yer alan 5 bin 434 metrekare turizm alanını satışa çıkardı. 
 
SPİL Ormanları
Spil Dağı, Ege Bölgesinin doğal güzellikleri, mitolojik tarihi, birbirinden özel bitki örtüsünü barındıran florası ile gözde yaşam merkezlerindendir. İzmir Kemalpaşa'ya 19 km, Bornova'ya 33 km, Manisa'dan 24 km uzaklıkta yer alan SPİL, kanyonlar, vadiler, inler, mağaralar, dolinler ve lapyalar gibi karstik oluşumları ile ünlüdür.

Çam, ardıç, kavak, ceviz, kızılağaç, karaağaç ve meşe ağaçlarından meydana gelen bölgenin zengin bitki türleri yanında, milli parkta bilimsel araştırmalarla belirlenen 20'den fazla endemik bitki türü bulunmaktadır.

Spil Dağı Milli Parkı değişik jeolojik oluşumlar, zengin flora ile tarihi ve mitolojik özelliklerin bir arada, doğal ve kültürel peyzajın en güzel örneklerinin sergilendiği bir alandır. Ağlayan Kaya, Dulkadın mevkiindeki eskiden yerleşim yeri olarak kullanılan mağaralar ilgi çekici ve görülmesi gereken diğer özelliklerdir.

Park, bölge halkının rekreasyon ihtiyacını gidermektedir. Arazinin jeomorfolojik yapısı dağcılık sporuna uygundur. Aynı zamanda doğa yürüyüşleri ve atıcılık sporları da yapılmaktadır. Milli parkın Atalanı mevkiinde düzenlenen günübirlik ve kamp alanı bölge halkının yaz-kış rekreasyon ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaktadır
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com