28 / 04 / 2024

Ege Mahallesi dönüşüm projesinin temeli 2 Şubat'ta atılıyor! İzmir’in kalbinde 706 yeni konut!

Ege Mahallesi dönüşüm projesinin temeli 2 Şubat'ta atılıyor! İzmir’in kalbinde 706 yeni konut!

Yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şehrin merkezinde senelerdir çözüm bekleyen bir proje için daha düğmeye basıldı. Ege Mahallesi’nde hak sahiplerine teslim edilecek olan binaların yapımı için 2 Şubat Cuma günü temel atma töreni yapılacak.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin dört bir tarafında Türkiye’ye örnek bir model oluşturacak nitelikle başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projeleri sürüyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan detaylara göre yüzde yüz uzlaşı, yerinde dönüşüm, belediye garantörlüğü ilkelerine bağlı şekilde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında Ege Mahallesi’nde de süreç hız kesmeden devam ediyor. Uzun seneler boyunca dönüşüm bekleyen şehir merkezindeki 7 hektarlık alanda yeni bir dünya yaratmak için adımlar atılıyor. Bu kapsamda önemli bir gelişme daha yaşandı. Söz konusu projenin ihalesi yapılan 1. Etabı’nda hak sahiplerinin de yeni yuvalarına kavuşacağı bölgede 2 Şubat Cuma günü saat 12.30’da temel atma töreni gerçekleştirilecek.

Ege Mahallesi dönüşüm projesinin temeli 2 Şubat ta atılıyor! İzmir’in kalbinde 706 yeni konut!

Verilen detaylara göre Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap kapsamında, yaklaşık olarak 120 bin metrekarelik inşaat alanında T Blokta (ticaret ve konut fonksiyonlu yüksek yapı bloku) 455 bağımsız birim ve B1-B2 (2 adet konut fonksiyonlu blok) bloklarda 251 bağımsız birim olacak şekilde toplam 706 bağımsız birim üretilecek. Bu ihaleyle ada içi altyapı, üst yapı, çevre düzenleme imalatlarına ait uygulama projeleriyle beraber aynı zamanda 7 hektar büyüklüğündeki bölge genelinde tüm alt yapı (yol, yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu, elektrik, doğalgaz vb) uygulama projeleri de hazırlanacak.

Ayrıca Ege Mahallesi’ndeki dönüşümün tamamı, yeni kent merkezinde yer alan, doğusunda Meles Çayı, batısında İZBAN demiryolu hattı ve Kahramanlar Mahallesi, kuzeyinde Liman Arkası yer alan, bugün işlevini yitirmiş sanayi alanlarıyla sınırlanmış olan 7 hektar büyüklüğündeki bölgede başlatılacak. Yaklaşık olarak 2 bin bağımsız birimin üretileceği Ege Mahallesi kentsel dönüşüm alanında 1.  etapta 706 bağımsız birim hayata geçirilecek. Uzlaşmalar ve tapu devirleri tamamlandıkça da ihaleye yönelik yeni yapım etapları belirlenmiş olacak. Ege Mahallesi’nde başlatılan bu çalışmalar tamamladığında 7 hektarlık dönüşüm alanında hem fiziksel hem sosyal açıdan tüm eksiklikler giderilmiş olacak ve gündemden düşmeyen depreme dayanıklı yepyeni bir Ege Mahallesi yaratılacak.

 

Emlak devi için karamsar rapor geldi: Senelerce bekleyecekler!

Çin emlak krizine kredi desteğiyle önlem almaya başladı!

Binaların kolonlarında bu kesinlikle olmamalı!


Geri Dön