Konut

Ege Perla İzmir'de metrekaresi 3 bin 700 dolara daire!

Kaba inşaatın yüzde 87’si tamamlanan projenin ince iş, mekanik, elektrik işleri ve cephe montaj imalatları devam ediyor. Teslimatının 2015 sonunda kademeli olarak başlayacağı projede metrekare fiyatları 3 bin 200-3 bin 700 dolar arasında değişiyor..

İş GYO’nun İzmir’deki ilk projesi Ege Perla, gerek Türk gerekse yabancı yatırımcılardan ilgi görüyor. Kaba inşaatın yüzde 87’si tamamlanan projenin ince iş, mekanik, elektrik işleri ve cephe montaj imalatları devam ediyor. Teslimatının 2015 sonunda kademeli olarak başlayacağı projede metrekare fiyatları 3 bin 200-3 bin 700 dolar arasında değişiyor. Projenin yüzde 70’lik bölümünün satıldığı belirtilirken, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Ege Perla’da 32 adet üniteyi, gelecekteki değer artışlarından faydalanmak üzere yatırım amaçlı olarak portföyümüzde tutma kararı aldık. Ege Perla projesini hayata geçirmemizin ardından başka yatırımcıların da İzmir’e yatırım kararı almasıyla önümüzdeki süreçte İzmir’in bölge içindeki konumunun daha da değerli hale geleceğini düşünüyoruz.” dedi. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısını, bir önceki yılın aynı ayına göre martta yüzde 22,6 artarak 51 bin 487’ye ulaştığını belirten Tanes, “İzmir de ilk satışlarda 2 bin 645 konut ile üçüncü sırada yerini aldı. 7 Haziran seçimine kadar bekle gör yaklaşımı dolayısıyla önümüzdeki dönemde satışlarda durgunluk yaşanabilir ancak Ramazan’dan sonra iç ve dış piyasalarda anormal bir gelişme yaşanmadığı takdirde konut satışlarının hızlanmasını ve 2015’i, 2014 yılı rakamlarının 3-5 puan üzerinde kapatacağını tahmin ediyoruz.” diye konuştu.


İş GYO ile Nef’in Topkapı’da ortak geliştireceği ve ismi ‘İnistanbul’ olarak belirlenen yeni projeye 1 haftada 4 bin talep geldiği açıklandı. Mayısta satışa çıkması planlanan projede İş GYO ve Nef’in ön talep dönemini başlattığı proje, İstanbul Topkapı’da eski Şişecam fabrikasının bulunduğu araziye inşa edilecek.


Star