Turizm

Ege turizmine bayram dopingi!

Ege turizmine bayram dopingi yaşanıyor. Beş günlük Kurban Bayramı tatili, turizmcilere yaradı. Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça’da doluluk oranı yüzde 70’e ulaştı. Temmuz sonunda umudu kesen esnaf sevinçli.

EKİMDE turizm dopingi… Kurban Bayramı öncesi Muğla’nın turizm merkezlerinde doluluk oranları yüzde 70’e ulaştı. Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça ilçelerinde otellerde rezervasyonlar devam ederken, Güney Ege Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOP) Müdürü Cahit Sırıbey rezervasyonların son hafta içerisinde artmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi: Temmuz ayının ortalarında turizmcinin pek umudu yoktu. Ancak temmuz ayının sonu itibarıyla doluluk oranları arttı.  Ağustos ayıda turizmciler için çok iyi geçti. Okulların açılmasıyla birlikte yerli turist sayısında çok ciddi bir düşüş yaşandı. Beş günlük Kurban Bayramı tatili sezon sonunda turizmcinin yüzünü yine güldürecek. Marmaris ve Datça’da otellerdeki doluluk oranı son bir haftada artarak yüzde 80’lere ulaşabilir.


Sonbaharda sıcak rotalar


Kurban Bayramı, sonbaharda tatil yapmak isteyenler için yeni bir fırsat… Bayram tatilinde kentin gürültüsünden, iş yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenler soluğu Ege sahillerinde alıyor. Ege’de tatilin keyfini yaşamak isteyenler için işte birkaç tatil rotası.  


CİĞERLERİNİZ BAYRAM ETSİN 


Akdeniz ile Ege’nin kucaklaştığı rutubetten, nemden uzak, oksijen bakımından dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en zengin bölgesi Datça, bayram tatilinde de yerli turistin gözdesi. Şair Can Yücel’in aşkını “Mekânım Datça olsun” diye anlattığı küçük ama şirin ilçenin temiz havasını içine çekenler bir daha buradan vazgeçemiyor, plajlarında ve denizinde hayat, tarihiyle geçmişin sayfalarında huzur buluyor. Özel lezzetlerle de damak tatlarını şenlendiriyor. İşte milyonlar tarafından ‘keşfedilmeyen cennet’ Datça’nın tarihsel, kültürel, doğal güzellikleri ve lezzetlerinden sadece birkaçı: Knidos Antik Kenti: Yaklaşık 4 bin yıllık bir tarihe sahip olan ve Datça Yarımadası'nın en önemli antik yerleşimlerinden olan Knidos Antik Kenti'ne Datça merkezden hareket eden tekneler ile ulaşabilirsiniz. Apollon Tapınağı: Knidos Antik Kenti yakınlarında bulunan Datça Apollon Tapınağı da geziniz sırasında görebileceğiniz antik eserlerden bir tanesi. Koylar ve Bükler: Datça, doğa ile iç içe, dünyaca ünlü ve bakir kalmayı başarmış koylara ve büklere sahip. Bu muhteşem güzelliğe sahip yerleri. 


Türkiye'de yaşanması gereken 5 macera


1- KAÇKAR DAĞLARINI KEŞİF: Türkiye'nin en güzel buzul gölleri Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde yer alıyor. Muhteşem doğal anıtlar olan bu buzul göllerde kamp kurarak doğayı keşfetmek mümkün. 

2- BABADAĞ’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ: Yüksekliği 1969 metrelik Babadağ’da uçuşlar Ölüdeniz sahillerine yapılıyor. Buradan yapılacak bir uçuş yöreye 2 bin metrelik bir yükseklikten bakmayı sağlıyor. 

3- KIZILIRMAK’TA KANO: Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak 1355 kilometre. Sivas'tan başlayıp Gemerek yakınlarına kadar olan 120 kilometrelik etap kano geçişi için çok uygun. 

4- ÇORUH’TA RAFTİNG: Çoruh Nehri, derin vadilerden akarak Gürcistan'da Karadeniz'e dökülüyor. Raftingden alınan zevkin yanı sıra Çoruh Vadisi'nin muhteşem görüntüleri de katılımcıları büyülüyor. 

5- DEMİRKAZIK TIRMANIŞI: 3 bin 767 metre yüksekliğindeki Demirkazık, barındırdığı farklı rotalarıyla yerli ve yabancı dağcıların en çok uğradığı zirvelerin başında geliyor. 


YÖRESEL LEZZETLER


İKLİMİNDEN dolayı badem yetiştirmeye elverişli olan Datça, bademiyle meşhurdur. Yaz aylarında ekilen ve Ekim ayında toplanan güz domatesi Datça'ya özgü bir lezzet olup, iklimin buraya sağladığı büyük bir avantajdır. Ayrıca çok da lezzetlidir.  


MAVİ PAYRAKLI PLAJLAR 


Datça ve çevresinde yaklaşık 15 km uzunluğunda, çoğu Mavi Bayraklı plajlar bulunuyor. Kumluk Plajı, Azganlı Plajı, Taşlık Plajı ve Perili Köşk Plajı Datça'da denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz başlıca plajlar arasında.


Akşam