03 / 05 / 2024

Ege Yapı ve Emlak Pazarlama'dan 3 bin 750 konutluk proje!

Ege Yapı ve Emlak Pazarlama'dan 3 bin 750 konutluk proje!

Egeyapı Group, Emlak Konut Pazarlama ile geliştirdiği ortaklıkla İstanbul'un yeni yaşam ve iş merkezleri arasında gösterilen Bağcılar'da E5 ve TEM Otoyolu'nun kesiştiği bölgede yeni bir projeye başladı



Egeyapı Group, Emlak Konut Pazarlama ile geliştirdiği ortaklıkla İstanbul'un yeni yaşam ve iş merkezleri arasında gösterilen Bağcılar'da E5 ve TEM Otoyolu'nun kesiştiği bölgede yeni bir projeye başladı. Proje, 240 dönümlük arsada 700 milyon TL'lik yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek. İddialı proje için yerli ve yabancı mimarlık şirketleri arasında yarışma düzenlendi. Dördü yabancı olmak üzere yedi şirketin katıldığı yarışmada ipi göğüsleyen proje ise mimar Bünyamin Dermandan geldi.

Projede 3 bin 750 konut ve rezidansın yanı sıra 200 odalı bir şehir otelinin de yer alacağını belirten Egeyapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, ismi henüz belirlenmeye projede ofisler, eğitim kompleksi, açık hava çarşısı, spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacağını dile getirdi.  800 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olması planlanan proje tamamlandığında 15 bin kişinin yaşayacağını kaydeden Kabadayı, temellerini Eylül 2011'de atacakları projenin tamamlanma tarihini ise 2014 sonu olarak gösterdi.

Arsanın fiyatı ihalede 13 kat arttı
Egeyapı Group, projenin yapılacağı arsayı Eylül 2010da Emlak Konut GYOdan hasılat paylaşımı yoluyla almıştı. Egeyapı Group ve  TOKİ  iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi (EPP), zorlu bir ihale sürecinin ardından fiyatı 13 kat arttırarak ihaleyi 1 milyar 325 milyon TL toplam hasılat ve 424 milyon TL kurum payı taahhüt ederek kazandı.

Konutları 1.500 kişiylekonuşarak tasarladı
Bağcılar'da geliştirilecek 240 dönümlük projede yapılacak konutların tasarımı, 1.500 kişiyle yapılan anketten çıkan sonuçlara göre şekillendirildi. İnanç Kabadayı, "Anketin en büyük amacı aile odaklı ve tüketicilerin tüm isteklerine cevap verebilecek bir proje oluşturmaktı. Tüketicilerin ev alırken bugünle ilgili değil, gelecekle ilgili karar verdiklerini biz anketten çıkan sonuçlardan öğrendik. Şehrin hangi yönde gelişeceğini tahmin etmek, çocukların geleceğini şekillendirmek, hayatını nasıl yaşayacağını hayal etmek, 10-20 yıl sonrasını planlamak demek dedi.
Egeyapı, daha önce Orion Park, Şifasuyu Konakları, Abdi İbrahim Merkez Ofis, Panorama Villaları, Valide Sultan Konakları gibi projelerini tamamlamıştı. Şirket, hlen Shangri-La Oteli, İz Tower, İz Park ve İz Office gibi projelerinin inşaatını ise sürdürüyor.

Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön