Sektörel

Ege Yapı'dan 7 milyar değerinde 7 proje!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı'nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 2023 yılı hedefleri, yeni projeleri ve yatırımları aktarıldı. İnanç Kabadayı, iki yıl içinde yedi yeni projeyi hayata geçireceğini ve 7 milyar TL yatırıma başlayacağını söyledi.

Paylaşım ekonomisi, ESG (Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim), sürdürülebilirlik, sıfır karbon, iklim krizi, kentsel dönüşüm ve dijital trendlerin sektör üzerindeki etkisi vurgulandı.

Ege Yapı CEO'su İnanç Kabadayı'nın basın mensuplarıyla buluştuğu konferansta Ege Yapı'nın 2023 hedefleri, yeni projeleri ve yatırımları masaya yatırıldı. Sektörü bekleyen fırsatların tartışıldığı konferansta gayrimenkul sektörünün geleceği de konuşuldu.

 

EGE YAPI, İSTANBUL VE İZMİR’DE 7 YENİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEK

İstanbul ve İzmir'de yedi yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Ege Yapı, yeni projelerini düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.  İnanç Kabadayı; halen süren ModernYaka, Cer Loft, Kekliktepe projelerine ek olarak 7 yeni proje için çalışmalara başladıklarını açıkladı. İnanç Kabadayı; İstanbul’da Çekmeköy, Hasköy, Şile ve Bahçeşehir, İzmir’de ise Alsancak, Dikili ve Urla projeleri için yatırıma başlayacaklarını duyurdu.

“GELECEK İKİ YIL İÇİNDE, 7 MİLYAR TL DEĞERİNDE YENİ YATIRIM”

Cumhuriyetimizin 100'üncü senesine en güzel biçimde hazırlanmak istediklerini açıklayan İnanç Kabadayı şunları söyledi:

“Ege Yapı olarak 2023 yılında da yüksek moral ve motivasyonla büyüme yatırımlarımıza devam ediyoruz. Dünyada ve bölgemizde yaşanan değişimleri rasyonel biçimde analiz ediyoruz. Güçlü finansal altyapımız ve son teknolojik gelişmelerle uyumlu olan mühendislik çözümlerimiz sayesinde, sektördeki faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Gelecek iki yıl içinde, toplam 7 yeni proje ile 7 milyar TL değerinde yatırım yapmayı hedefliyoruz.”

“YENİ FİNANSMAN MODELİ SAYESİNDE İPOTEKLİ SATIŞLARIN İVMESİ YUKARI YÖNLÜ SEYREDECEKTİR”

Sektöre dair kapsamlı ve derinlemesine bir konuşma yapan İnanç Kabadayı, gayrimenkul sektörünün dünü, bugünü ve geleceği hakkında öngörülerde bulundu. Kabadayı konuşmasında sektörü bekleyen fırsat ve risklere değinerek, emlak fiyatlarının gerçek belirleyicileri ve yeni konut finansmanı modellerinin yansımaları hakkında düşüncelerini paylaştı.

Açıklanan yeni finansman modeline dikkat çeken İnanç Kabadayı; “Geçen yıl itibariyle, ipotekli konut satışı ve birinci el konut satışlarının toplam satış içerisindeki payı giderek azalmıştı. 2022 yılında gerçekleşen ipotekli konut satışı, toplam satışların ancak yüzde yüzde 20’sine tekabül ediyordu. Tüketicinin uzun vadeli ve uygun taksitli konut kredisine ulaşabilmesi, sektörde satışlara ivme kazandıracaktır. Bu ivmenin gerçekleşmesi ise, ipotekli satışların yüzde 35-40 seviyelerine gelmesi ile mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

“THE SUPERİOR LİVİNG PROJEMİZ GİBİ, PAYLAŞIM EKONOMİSİNİ DESTEKLEYEN PROJELER SEKTÖRDE ÖNE ÇIKACAK”

Paylaşım ekonomisinin hemen her sektörün gündeminde olduğuna dikkati çeken İnanç Kabadayı,  paylaşım ekonomisini destekleyen gayrimenkul projelerinin sektörde önem kazanacağını söyledi. İnanç Kabadayı; “Ege Yapı olarak, değişen ve gelişen şehir ve iş hayatının ihtiyaçlarına uyumlu projeler geliştirmeye azami özen gösteriyoruz. Hem yatırımcısına zahmetsiz bir yatırım dönüşü sağlayan hem de konaklayanlar için ev konforunda otel hizmeti sunan markamız The Superior Living, işte bu motivasyonla ortaya çıktı. “Serviced Apartments”  hizmeti veren markamız The Superior Living ile 2022 yılında BatıŞehir’de hizmet vermeye başladık. Bu yıl içinde de Kağıthane’de iki lokasyonda daha The Superior Living markası ile hizmet vereceğiz." şeklinde konuştu.

İstanbul'un o ilçesinde konut fiyatları bir yılda yüzde 158 arttı!
Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 
Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!