Genel

Eğer otomobiliniz varsa kaskoda böyle indirim alabilirsiniz!

Otomobil fiyatlarındaki artış beraberinde kasko ve sigorta fiyat artışlarını beraberinde getirdi. Bu da sürücülerin bütçelerini zorlamaya başlayan durumlardan biri oldu. Uygun fiyatlı kasko almak isteyen sürücülere özel firmalar tarafından yeni bir kampanya başlatıldı. Artan kasko ve sigorta fiyatlarında yeni bir düzenleme gerçekleştirildi

Ülkede yaşanan ekonomik kriz, otomobil fiyatlarına ve yanındaki masraflarına da yansımış durumda. Artan kasko ve sigorta fiyatlarında yeni bir düzenleme gerçekleştirildi. Firmalar, artık kaskoların yarısını ödeme fırsatını sunmaya başladı. Kasko fiyatlarından hoşnutsuz olan sürücüler artık daha uygun fiyatlarda kasko alabilecekler. İşte kasko fiyatlandırmasındaki yeni gelişmelerin tüm detayları haberimizde yer alıyor…

Kasko fiyatları düzenlemesindeki yeni gelişmeler

Otomobil fiyatlarının yanı sıra artan kasko fiyatları da sürücü vatandaşların bütçelerini zorlamaya başladı. Bu durumda uygun fiyatlı kasko arayışına giren sürücülere yeni bir müjde geldi. İlgili firmalar tarafından başlatılan kampanyaya göre artık sürücüler yarı fiyata kasko alabilecekler. Özellikle de İstanbul’da firmalar bu kampanyaları başlatmış durumdadır. Kaza yapma  durumu ise kasko fiyatlarını etkileyen unsurlardan biri olarak görülüyor. 

Sigorta sektöründe uzman isimlerden biri olan Turasan Bağcı, bu konu hakkında ATV Haber'e açıklamalarda bulundu. Genel olarak bir otomobilin kasko prim değerinin 15 bin TL olduğunu belirten Bağcı, farklı bir noktaya da değindi. Sigorta şirketiyle iş birliği içinde olan benzer parçaların tedarik edildiği servislerin tercih edilebilirliğine değindi. Zira Bağcı'nın ifade ettiğine göre bu şekilde kasko fiyatları yüzde 30 oranında düşmektedir. Sürücülere ekonomik bir seçenek sunan bu durum aynı zamanda sigorta sahiplerine de esnek bir yöntem sunuyor.

Firmaya göre kasko fiyatlandırma stratejisi değişebiliyor

Açıklamalarda kaza yapma durumuna göre kasko fiyatlarının değişiklik göstereceği de yer aldı. Hiç kaza yapmamış olan bir sürücü ilk senede yüzde 3, diğer senelerde ise sırasıyla yüzde 40, yüzde 50, yüzde 60 ve yüzde 65'e varan indirimlerle sunuluyor. Diğer yandan yapılan açıklamalarda bazı firmaların bu konuda farklı bir fiyatlandırma stratejisi benimsediğini belirtti. Başlangıçta yüzde 50 ödeme söz konusuyken kaza yapılması durumunda yüzde 50 sinin de ödeneceği belirtildi. 

Araç sahiplerine kötü haber! 1977’den beri böylesi görülmedi! Fiyatlar 4 katına çıktı!

Araç sahiplerine kötü haber! Masraf resmen 3 katına çıktı!

Milyonlarca araç sahibi şokta! Artık üç kat fazla masraf edeceksiniz!