29 / 04 / 2024

Eğer yapmadıysanız bugün son gündü! SGK 31 Mart'a uzatmıştı

Eğer yapmadıysanız bugün son gündü! SGK 31 Mart'a uzatmıştı

Mükellefin Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri ve bu beyannamelerin üstüne gerçekleşen  vergilerin ödeme zamanlarının 31 Mart 2023'e kadar uzatılması kararı alındı.



PRİM HİZMET BEYANNAMESİ NEDİR?

Prim Hizmet Beyannameleri, çalışanların sosyal güvenlik primlerinin ödenmesi ve takibi için işverenler tarafından düzenlenen beyannamelerdir. Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen bir sistemdir.

Prim Hizmet Beyannameleri, işverenlerin her ay için çalışanlarına ödedikleri ücretler üzerinden hesaplanan Sosyal Güvenlik primlerinin ödenmesini sağlamak için kullanılır. Bu beyannamelerde, çalışanların isimleri, SGK numaraları, prim ödeme gün sayıları, brüt ücretleri ve prim tutarları gibi bilgiler yer alır.

Eğer yapmadıysanız bugün son gündü! SGK 31 Mart a uzatmıştı

İşverenler, her ayın sonuna kadar Prim Hizmet Beyannamelerini SGK'ya bildirmekle yükümlüdürler. Beyannameler, SGK'nın resmi internet sitesi üzerinden online olarak veya SGK il müdürlüklerine bizzat başvurarak düzenlenebilir.

Prim Hizmet Beyannameleri, hem işverenlerin hem de çalışanların sosyal güvenlik haklarının korunması ve muhafaza edilmesi açısından son derece önemlidir. SGK Prim ödemeleri, çalışanların emeklilik, sağlık, işsizlik gibi durumlarda çalıştığı dönem içindeki bütün haklarını korumasına yardımcı olur.


Geri Dön