04 / 05 / 2024

Eğribel Tüneli'nin temeli 25 Nisan'da atılacak!

Eğribel Tüneli'nin temeli 25 Nisan'da atılacak!

Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluklu'nun yıllardır beklediği Eğribel Tünelinin temel atma töreni 25 Nisan 2015 Cumartesi günü Asarcık Köyü yakınlarındaki tünel inşaatının şantiyesi önünde yapılacak.



Şantiye kurma çalışmalarında sona yaklaşan yüklenici firma 25 Nisan Cumartesi günün düzenlenecek temel atma töreni ile Asarcık Köyü tarafından delinmeye başlanacak. Eğribel Tünelinin temel atma töreni için Bakan ve çok sayıda milletvekili ile yoğun bir katılım olması beklenirken AKP Şebinkarahisar İlçe Başkanı Nejat Okuyar, gazetemize gönderdiği basın açıklamasında tüm ilçe ve bölge halkını bu tarihi güne tanıklık etmek üzere törene davet ettiklerini söyledi. 


"Yaklaşık yarım asırdır tüm Şebinkarahisarlıların ve bölge insanının rüyası olan Eğribel Tünellerini, bu hafta sonu yapacağımız temel atma merasimiyle gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz." diyerek açıklamasına başlayan Başkan Okuyar, "Yıllardır ilçe ve bölge insanının, saatlerce hatta günlerce mahsur kaldığı, birçok elim trafik kazasında yakınını eşini dostunu yitirdiği, karyağışının durumuna göre genellikle Kasım ile Nisan ayları arasında sürekli ulaşıma kapanan Eğribel Geçidi, Ak Parti Hükümetleri döneminde tarihe karışıyor." dedi. 

Pınarlar'a 5 Bin metrelik tünel Şebinkarahisar - Giresun yolunda Pınarlar mevkiine de 5 bin metre uzunluğunda tünel yapılacağını söyleyen Okuyar, Şebinkarahisar-Giresun yolunun 89 km'ye düşürüleceğini ve yaz-kış yüksek standartlı bir yol olarak kullanılacağını ifade etti. 

Bu tünellerin açılmasıyla birlikte kış aylarında yaşanan ulaşım sorunlarının önüne geçileceğini belirten AKP İlçe Başkanı Nejat Okuyar, basın açıklamasına şöyle devam etti: "Karadeniz limanlarına giden hızlı geçiş yollarını sağlamış, ilçemizin turizm, eğitim ve sosyoekonomik anlamda önünü daha da açmış olacağız. Proje büyüklüğü açısından sadece ilçemize değil ilimiz ve bölgemize tek kalemde yapılan en büyük yatırımlarından biri olma özelliğine sahip Eğribel Tünellerinin hiç şüphesiz ki en büyük mimarı girdiği her seçimDereli-Şebinkarahisar-Suşehri arasındaki yolların tamamını kapsayan projenin ilk etabı olan Eğribel Tünelleri yaklaşık 110 Milyon TL'ye ihale edilerek, toplam 5 bin 985 metre uzunluğunda çift tüp olarak yapılacak. 

de AK Partinin ve Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olan Şebinkarahisar halkıdır. Böyle güçlü bir yatırım hem ilçemiz hem de ülkemiz için bir iftihar vesilesidir. Ülkemizin nereden nereye geldiğinin en büyük göstergesidir. 12 yıl önce tüm Anadolu'nun kullandığı kıtalar arası bağlantı sağlayan 3 bin metrelik Bolu Dağı tünelini yapamayan Türkiye, 25 Nisan'da ili ile ilçeleri arasına 6 km çift tüp Eğribel tünellerinin temelini atıyor. 25 Nisan Cumartesi günü yapacağımız Temel atma töreninde, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, başından beri bu tünelin yapılacağına inanan ve inanmayan herkesi, bu tarihi ana tanıklık etmek üzere Eğribel'e davet ediyoruz." 


Yeni Şebinkarahisar Gazetesi


Geri Dön