08 / 07 / 2024

Ehliyet alacaklar aman dikkat! Direksiyon sınavına yeni düzenleme geliyor...

Ehliyet alacaklar aman dikkat! Direksiyon sınavına yeni düzenleme geliyor...

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi için yeni bir yönetmelik hazırlığı yapıldığını kaydetti.



İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekian, "Direksiyon sınavlarında değişiklikler yapılması planlanıyor. Daha iyi sürücüler yetiştirebilmek için sınav süresinin 40 dakikaya uzatılması bekleniyor." diye konuştu.

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; İstanbul Sürücü Kurslarıa ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, sürücü adaylarının eğitim standartlarının yükseltilmesi için yeni bir yönetmelik hazırlığı yapıldığını belirterek, “Direksiyon sınavlarında değişiklikler yapılması planlanıyor. Daha iyi sürücüler yetiştirebilmek için sınav süresinin 40 dakikaya uzatılması bekleniyor.” dedi.

Tekin, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında Mili Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği ile ehliyet alacak adayların eğitimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Trafik kazalarının azaltılmasıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı, Sağlık ve İçişleri Bakanlığının denetim sorumluluklarının bulunduğunu belirten Tekin, “Burada eğitim konusu da çok önemli. İlk defa ehliyet alacakların eğitim standartlarının yükseltilmesiyle ilgili yönetmelik değişikliği hazırlığı vardı. STK’ler olarak Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüyle bu konuyu istişare ettik, bizlerin de görüşlerini aldılar.” ifadelerini kullandı.

Taslağı hazırlanan yönetmeliğin bitme aşamasına geldiğini dile getiren Tekin, “İmzaya sunulup yayımlandıktan sonra sürücü kurslarının uyum sağlaması için değişiklikler yapması gerekiyor. Bu yönetmelik standartların yükseltildiği bir yönetmelik olarak algılanabilir.” diye konuştu.

Ehliyet alacaklar aman dikkat! Direksiyon sınavına yeni düzenleme geliyor...

ENGELLİLER İÇİNDE DÜZENLEMELER BEKLENİYOR

Türkiye’de elektrikli araç kullanımının arttığına değinen Tekin, sürücü kurslarının da artık eğitimlerinde bu araçları kullanmaya başladığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığının elektrikli araçlar ile ilgili yaptığı değişikliklere sürücü kurslarının da uyum sağladığını kaydeden Tekin, “Yeni yönetmelikle sürücü kurslarında elektrikli otomatik vites araçlarının kullanılabileceğiyle ilgili düzenlemenin yapılmasını bekliyoruz. Sınavdaki araç elektrikli ise bataryanın ömrü, batarya seviyesi gibi aracı da ilgilendiren ama elektrikli araçta olup da normal otomobilde olmayan şeylerin sorularının çıkarıldığı değişiklik yapılmasını ve elektrikli araç tanımı gelmesi bekleniyor.” diye ifade edildi.

B sınıfı ehliyette yeni dönem! Arabaların modelleri genişletiliyor!

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyet yenileme süresini aşarsanız 12 bin 978 TL cezası var!

Ehliyet, pasaport, egzoz muayenesi... Hepsi zamlandı! Yeni yıla işte bunlarla giriyoruz!

Kimlik, pasaport ve ehliyet fiyatlarına yüzde 58 zam geldi!


Geri Dön