Kent Haberleri

Ehliyet sahipleri aman dikkat, bunu yapmayan resmen yandı! Tam 4 bin 64 lira ceza kesilecek!

Ehliyet sahipleri aman dikkat, bunu yapmayan resmen yandı... Tam 4 bin 64 lira ceza kesilecek... İşte konu ile ilgili detaylar...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Türkiye ve dünyada etkili olan salgın sebebiyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri için nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması için 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresinin 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 sene süreyle uzatıldığı bildirildi

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022 tarihinde kadar uzatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Türkiye ve dünyada etkili olan salgın sebebiyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri için nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması için 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresinin 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 sene süreyle uzatıldığı bildirildi.

Paylaşılan detaylara göre, böylece 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son gün tarihi 31 Aralık 2022 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine  kadar uzatılmış oldu.

Verilen bilgiye göre, ehliyet yenileme randevusu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden ya da ALO 199 hattından alınıyor. Gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatırmış olan kişiler, yenileme işlemlerini gerçekleştirebilir.

ESKİ EHLİYET NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Yeniçağ'da yer alan habere göre, ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün nvigovtr web sitesi üzerinden ya da ALO 199 hattından alınıyor. Gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatırmış olan kişiler, yenileme işlemlerini kolaylıkla yapabiliyor. Eski ehliyetler 31 Aralık 2024'e kadar kullanılabilecek.

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştirecek olanların söz konusu bu işlemler için 15 Türk Lirası ödeyecek. 

EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR? 

-Adli sicil belgesi (Elektronik ortamda sistem üzerinden kontrol edilmektedir. Ayrıca e-Devlet üzerinden temin edilebilir)
-Kimlik belgesi
-Kan grubunu belirtir belge ya da yazılı beyan
-Sürücü sağlık raporu
-1 adet biyometrik fotoğraf
-Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı

ESKİ EHLİYET KULLANMANIN CEZASI KAÇ TL?

Yine aktarılan detaylara göre, bildirilen tarihe kadar ehliyetini yenilemeyip trafik uygulamasında eski tip ehliyeti olduğu belirlenen sürücülerin sınıfına uygun olmayan ehliyet kullanmaktan ceza alacağı da kaydedildi. Yine verilen bilgiye göre, mevcut durumda bu ceza 4 bin 64 Türk Lirası şeklinde olurken 2024 yılından sonra bu tutarın daha da artması bekleniyor.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ KAÇ TL?

Paylaşılan detaylar agöre, eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştirecek olan sürücülerin 15 Türk Lirası, yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin kaybeden ya da çaldıranların da toplamda 769 Türk Lirası ödemesi gerekiyor.