Ekonomi

Ehliyeti olanlar 15 TL ödeyecek! Yaptırmayana 4 bin 64 TL ceza geliyor!

Ehliyet sahibi olan vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. Ehliyeti olanlar 15 TL ödeyerek yaptırması gerekiyor. İşte detaylar!Yeni uygulama kapsamında 15 TL karşılığında başvuru yapılması gerekiyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden ehliyeti sahibi olan vatandaşları ilgilendiren duyuru yapıldı. Yeni uygulama kapsamında 15 TL karşılığında başvuru yapılması gerekiyor. Yaptırmayana 4 bin 64 TL cezanın kesilecek. İşte ayrıntılar…

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016 yılından önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen zaman 31 Aralık 2022 gününe kadar uzatıldığı açıklandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye ve dünyada etkili olan coronavirüs salgınından dolayı vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri için nüfus müdürlüklerine olan yoğunluğun azaltılması için eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresinin 31 Aralık 2024 yılına kadar uzatıldığını ifade edildi.

ESKİ EHLİYET NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Ehliyet yenilemeye dair alınacak randevu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün nvi.gov.tr web sitesi üstünden veya ALO 199 hattından alınabiliyor. Gerekli olan evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıran vatandaşlar, yenileme işlemlerini kolay bir şekilde yapabiliyor. Eski ehliyetler 31 Aralık 2024 tarihine kadar kullanılabilir. Eski tip olan ehliyetini yenisi ile değiştirecek olan vatandaşlar, bu işlemler için toplamda da 15 TL ödeme yapılması gerekir.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİNDE GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Ehliyet yenileme, güncelleme işlemi yapacak olan vatandaşların şu belgeleri hazır bulundurmaları isteniyor.

- Öncelikle kimlik belgesi gerekmektedir,

- Sürücü sağlık raporu istenir,

- Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı da gerekmektedir,

- 1 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir,

- Kan grubunu belirten belge ya da yazılı beyan gerekmektedir.

- Adli sicil belgesi de gerekiyor. Bu belgeyi elektronik ortamdan, sistemden ayrıca e-devlet üzerinden temin edilebilir.

Trafikte bunu yapanların başı fena ağrıyacak! Ehliyet elden gidebilir

MTV 2023 ne zaman ödenir? 2023 Ocak MTV ne kadar? 2023 motorlu taşıtlar vergisi ne kadar?

Trafik cezası, harç, pasaport MTV 1 Ocak’tan sonra eskisi gibi olmayacak! İşte 2023 tablosu!