Ekonomi

Ehliyeti olanlar hemen bu habere bakın! Resmen duyuruldu! Bunu sakın yapmayın! 

Ehliyeti olan milyonlarca kişi için bir son dakika duyurusu yapıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren duyuruda ehliyetlerin kullanım süresinin bu yıl sonunda dolacağı bildirildi. İşte detaylar...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, eski tip ehliyeti olan vatandaşlara bir duyuru yapıldı ve ehliyetlerinin kullanım süresinin bu senenin sonunda dolacağı bildirildi

Ülkemizde ehliyeti olup aktif bir olaran araba kullanan milyonlarca kişiye önemli bir son dakika duyurusu yapıldı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, eski tip ehliyeti olan vatandaşlara bir duyuru yapıldı ve ehliyetlerinin kullanım süresinin bu senenin sonunda dolacağı bildirildi.

Peki ehliyeti olanları ilgilendiren duyuruda hangi ifadeler kullanıldı? İşte detaylar...
 

Kamupersonelinet'te yer alan habere göre, yapılan duyuruda 2023 yılında tüm sürücülerin yeni tip ehliyet kullanması gerektiği bildirildi. 

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yeni tip ehliyet alacak olanların 15 lira para ödeyeceği de belirtildi. Ayrıca bunun dışında yeni tip ehliyetini kaybedenler de yine sadece 15 liralık bir bedel ödeyecek ve yeni ehliyetine kavuşacak. 

Yine aktarılan detaylara göre, bu noktada ehliyetini kaybedenler yalnızca hizmet bedeli olan 15 lirayı ödeyecek.

31 ARALIK TARİHİNDE SONA ERİYOR

Yine milyonlarca kişiyi ilgilendiren duyuruda eski tip ehliyet sahiplerinin 31 Aralık 2022'ye kadar İlçe Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla eski ehliyetlerini yeni sürücü belgesi kartlarıyla değiştirme haklarına sahip oldukları belirtildi. Bunun yanı sıra eski tip kimliklerin de eski tip ehliyetlerin de değiştirilmesi gerektiği belirtildi. Aktarılan detaylara göre, söz konusu ehliyet değişikliğini yapacak olan vatandaşların eski ehliyetleri devre dışı kalacak ve yeni ehliyet gelene kadar geçici bir belge verilecek.

PARA CEZASI VERİLECEK

Tüm bunların dışında 6 ay içerisinde çekilmiş olan biyometrik fotoğraf da isteniyor. Ayrıca yine 31 Aralık 2022 tarihinden sonra trafikte eski sürücü belgesiyle tespit edilen kişilere idari para cezası verileceği de belirtildi. Bu nedenle vatandaşların yeni tip ehliyet başvurusu yapması gerektiği de bildirildi.

Citroen Ami’nin Türkiye fiyatı belli oldu! Ehliyet gerekiyor mu?

Anayasa Mahkemesi'nden aile konutu kararı!

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! Akaryakıta indirim geldi mi? BP, Opet, PO, Shell 16 Temmuz 2022 fiyat listesi...