İş Fırsatları

Ehliyeti olanlara müjde! İBB rekor sayıda şoför alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) yüzlerce şoför alımı yapacağını duyurdu. İBB tarafından yapılan açıklamada istihdam edilecek personellerin en az ilkokul mezunu olması ve SRC belgesine sahip olması gerektiği paylaşıldı. En az ilköğretim mezunu olan adayların başvurabileceği ilanda, adayların SRC belgesine sahip olması gerektiği belirtildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaptığı duyuruda bünyesinde istihdam edilmek üzere şoför alımı gerçekleştireceğini bildirdi. En az ilköğretim mezunu olan adayların başvurabileceği ilanda, adayların SRC belgesine sahip olması gerektiği belirtildi.

İBB ŞEHİR İÇİ OTOBÜS ŞOFÖRÜ PERSONEL ALIMI

İBB, toplu taşıma hizmetlerinin daha iyi sağlanması için yüzlerce yeni şoför alımı gerçekleştireceğini belirtti. Şehir içi ulaşımda istihdam edilmek üzere, çeşitli güzergahlarda şoför alımları gerçekleştirilecek.

Tam zamalı (full time) çalışma sisteminin olduğu şoför pozisyonu, işçi-mavi yaka kategorisinde yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere Avrupa ve Asya yakası dahil olmak üzere İstanbul genelinde şoför alımı yapacağını duyurdu. Şoför alımlarının gerçekleştirilmesi ile beraber, İstanbul'da toplu taşıma hizmetlerinde pek çok avantaj sağlanacak.

İşte detaylar...

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan ilan kapsamında, söz konusu kadrolara başvuru yapacak şoför adaylarının belirli nitelikleri taşıması gerektiği öğrenildi. Bu nitelikler arasında esnek mesai saatlerine uyum sağlayabilme, güler yüzlü ve hizmet odaklı olma gibi genel özelliklerin yer aldığı ifade edildi.

Bunun yanı sıra, eğitim durumu bakımından da en az ilköğretim, lise, ön lisans ya da lisans mezunu olma şartı arandığı belirtildi. Tercihen lise mezunu adayların öncelikli olarak değerlendirileceğinin altı çizildi. Otobüs şoförlüğü için özel olarak talep edilen şartlar arasında ise en az bir senelik E sınıfı ya da yeni D sınıfı sürücü belgesi, psikoteknik belgesi, SRC-2 belgesi ve asli kusurlu olarak ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazası yapmamış olmak gibi özelliklerin yer aldığı aktarıldı.

Başvuru yapacak adayların son üç senede alkollü araç kullanmaktan dolayı trafik cezası almadıklarının ve İstanbul içi yol bilgisine güven duyduklarının da dikkate alınacağı ifade edildi. Bu koşulları sağlayan kişiler İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek şoför alımı sürecine katılabilecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Müjde! EGM KPSS şartsız personel alacak! Son başvuru tarihi 25 Mayıs!

ŞOK’ta vakumlu blender seti 800 TL’ye, mop süpürge 10 bin TL’ye, saç maşası 300 TL’ye düştü!

BİM’de ev kadınlara özel dört dörtlük indirimler! Kutulu hurç 65 TL’ye, aspiratör 550 TL’ye, sahan 80 TL’ye düştü!